EGE MECLİSİ - İzmir'de yayın yapan üç yerel radyonun ortak yayınına konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son zamanlarda en çok tartışılan konulardan olan Özkanlar Pazaryeri sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

 

Pazar açma, çalıştırma ve denetlemenin ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Biz hem yapım işlerinde hem pazaryeri imarı olan yerlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerlerini istisnasız verip, maddi durumumuz oranında destek de sağlıyoruz. Pazaryerleri ilçe belediyesinin sorumluluğunda; bunu dünya alem bilir. Herkes her konuda konuşuyor. Bir ilçe başkanının pazaryeri sorununu Büyükşehir’in ve Bornova Belediyesi’nin üstüne yıkmaya çalışması da, boyundan büyük işe kalkmaktır. Yanlıştır. Pazaryeri konusunda ne kendisi muhataptır ne de bizim muhatabımızdır. İlçe belediye başkanı konuşur. Genel Merkez’e pazarcılar da gitti. Genel Merkez ‘Al bu Bayraklı Belediyesi’nin işini sen yap mı?’ diyecek. Genel Merkez görevlerimi belirleyecek bir merci değil ki.”