İZMİR’in Konak ilçesindeki Çınartepe ve Atamer mahalleleri sınırları içerisinde kalan, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait Kançeşme Mesire Yeri’nin kaderine terk edildiğini savunan ve alanın kendilerine verilmesini isteyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Burasını almak için dilekçe üzerine dilekçe yazdık fakat alamadık" dedi. İhale yöntemi ile Kançeşme Mesire Yeri'nin kiraya verildiğini aktaran Pekdaş, "Daha yüksek kira verene veriyorlar. Alan kişi de hiç girmeden çıktı. Ormanı da zarara soktu, burayı berbat etti" dedi.

Konak ilçesinde Aydın Erten Rekreasyon Alanı olarak bilinen, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait Kançeşme Mesire Yeri’nde kiracı olarak bulunan Konak Belediyesi’nin sözleşmesi, 28 Ağustos 2017’de sona erdi. Orman Bölge Müdürlüğü, rekreasyon alanı için ihaleye çıktı. Ancak ihaleyi alan firmanın, evraklarını tamamlamaması üzerine, ihaleyi iptal edildi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye kaynakları kullanılarak yapılan tesisler ve ormanlık alanı için herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığını ve bölgenin kaderine terk edildiğini ileri sürdü. Şehir içindeki orman alanlarının, bütün bakım ve onarımının belediyeye devredilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Pekdaş, "Biz hem kira veriyoruz hem bakım ve onarım yapıyoruz hem de güvenlik koyuyoruz. Bir de üstüne kira ödüyoruz. Orman Bölge Müdürlüğü, ‘Kira az’ diyor. Biz zaten oradan külliyen zarardayız. Biz oradaki hemşehrilerimizin güvenlik içinde dolaşmaları ve o bölgenin güvenliğini sağlamak için kendi üzerimize yük alıyoruz" dedi.

‘YAŞANACAK OLUMSUZ DURUMDAN MÜDÜRLÜK SORUMLU’

Orman Bölge Müdürlüğü’nün yapması gereken işleri, belediyenin yaptığını savunan Pekdaş, "Buca’da orman alanında kaç kez yangın çıktı. Orası bakımsız kalırsa, atıl kalırsa, güvenlik olmazsa yangın çıkıyor. Bu da şehrin içindeki bir alanın tehdit oluşturmasına neden oluyor. Şehrin içindeki orman alanlarına mutlaka bakılmak zorunda. Orman alanlarına bakmayan Orman Genel Müdürlüğü, kusurludur. Biz kira ödeyerek bu alanı istememize rağmen verilmiyor" diye konuştu.

Rekreasyon alanının 29 yıllığına kendilerine kiralanmasını istediklerini, ancak taleplerinin sonuçsuz kaldığını aktaran Başkan Sema Pekdaş, "İhale yapıyorlar ve daha yüksek kira verene veriyorlar. Ama alan kişi hiç girmeden çıktı. Ormanı da zarara soktu, burayı berbat etti. Buraların belediyelere verilmesi lazım. Aslında kira bile ödemememiz lazım. Çünkü biz oraya bakıyoruz. Bundan sonra o bölgede çıkan her türlü yangının, meydana gelecek her türlü olumsuz durumun sorumlusu Orman Genel Müdürlüğü'dür. Dilekçe üzerine dilekçe yazık, burayı biz everin diye. Hala vermiyorlar, ihaleye çıkarıyorlar" diye konuştu.

Orman Bölge Müdürülüğü ise rekreasyon alanının kiraya verilmesi için ihaleye çıkmaya hazırlandıklarını açıkladı. (DHA)