EGE MECLİSİ - 21. Bayındır Uluslararası Çiçekçilik Festivali’nin açılışı kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe ‘‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Onur Konuğu İl Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındır Çiçekçilik Kooperatifi (Bayçikoop) Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Sümerkan, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşları, parti yöneticileri ve İzmirliler katıldı.

 

Bayındır 21.Uluslararası Çiçek Festivali’nin açılışı Şehir Stadyumu’nda Bayındır Belediyesi ve Onur İlçe konuğu Süleymanpaşa Belediyesi halk oyunları topluluğun hazırladığı gösterilerle başladı.

 

Başkan Sesli ‘‘21 Yıllık mücadelede zafer çalışanın’’

Açılış Töreninde konuşan Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli şunları söyledi: Bugün çiçek üreticilerimizin bayramı, bugün Bayındır’ın bayramı. Sizlerle birlikte 21 yıldır mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin olumlu bir şekilde ivme kazanması bizim için büyük gurur. Zafer her zaman çalışanlarındır. Göreve geldiğim ilk günden beri tek düşüncem üreticilerimizin lokmasını büyütmek oldu. Ayrıca buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na da teşekkür etmek istiyorum. Yerelden kalkınma stratejisi ve İzmir modeli örneğiyle Dünya’da ses getirecek işler yaptı.  Siyasi olarak kötü günler geçirdiğimiz şu zamanlarda biliyorsunuz ki bazı ülkelerle aramız oldukça kötü durumda. İşte tam bu noktada üretmenin ve kooperatifleşmenin önemine sürekli olarak vurgu yapan sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun katılımıyla geçen hafta Hollanda’ya çiçek sevkiyatı gerçekleştirdik. Bayındır olarak bizlerde emek verilen bu güzide örneğin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz.

 

Kocaoğlundan 3Ç örneği ‘’Çalma-Çaldırma-Çalış’’

Bayındır 21. Uluslararası Çiçek Festivalinde kürsüye gelerek konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ‘‘ Türkiye ekonomisi’nin yüzde 2 buçuk büyüdüğü bir dönemde İzmir yüzde beş büyüme sağlayarak üretmenin ne denli öenmli olduğunu tüm Türkiye’ye göstermiştir. Yerelden kalkınma stratejisi dedik çalıştık, inat ettik ve başardık. Bilim insanları artık İzmir’i ‘’İzmir Modeli’’ diye tanımlamakta. Sadece tarımda değil, hayvancılıkta ve çiçekçilikte üreticimizin yanında yer aldık. Kooperatifleşmenin önemini her zaman anlattık. Bayındır Çiçekçilik Kooperatifi ile birlikte Dünya’nın bir numaralı çiçek üreticisi Hollanda’ya artık çiçek ihraç eiyoruz. Bu yüzden her zaman söylediğin savunduğum kuralımı sizlerle de paylaşmak istiyorum. 3Ç kuralı çalma,çaldırma,çalış’’ dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çiçek festivali açılışını gerçekleştirmek üzere sahneye protokol üyelerini davet ederek kurdela kesimi gerçekleştirildi.

 

Belediye Başkanları ve Milletvekili Balbay Bayındır’a Çıkarma Yaptı

21. Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali’nde ev sahibi olan Bayındır Belediyesi Başkanı Dr. Ufuk Sesli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Manisa ve  Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen festivalin konukları arasındaydı. Festivalin son günü ise CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay çiçek üreticilerini ziyaret ederek vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

 

Çiçek gibi festival’de çiçek gibi etkinlikler

21. Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali’nin birinci ve ikinci gününde halk oyunları gösterileri, performans sanatçıları ve canlı heykeller, etkinlik alanının farklı noktalarında yer alan sahne performansları, İzmir Büyükşehir Belediyesi pop orkestrası ve Flash Mob dans topluluğu ziyarete gelenlere keyifli anlar yaşattı.  Festivalin üçüncü gününde şehir stadyumunda sahne alan Gripin sağanak yağmura rağmen alanı terk etmeyen müzik severlere unutulmaz bir konser verdi.  Dördüncü gününde halk oyunları gösterileri, performans sanatçıları ve bondo ekibi konser öncesi seyircileri tam anlamıyla geceye hazırladı. Akşam saatlerinde sahneye çıkan Türk pop müziğinin güçlü sesi Göksel hayranlarıyla beraber şarkılarını seslendirdi. Festivalin son gününde İzmirliler çiçek stantlarını ziyaret ederek birbirinden renkli çiçeklerden alıp evlerine götürdüler. (Bayındır Bld. Basın Bürosu)