EGE MECLİSİ - Bodrum’da vatandaş, yapıı duran Devlet Hastanesi için bir araya gelerek durumu protesto etti. 

Bodrum’da 2017 yılında yapılmaya başlayan ve bir süre önce inşaatı durdurulan Yeni Devlet Hastanesi ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleşti. Turgutreis Engelliler Kültür Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (ENGENÇDER) önderliğinde gerçekleşen eyleme, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Eylemde açıklama yapan ENGENÇDER Yönetim Kurulu Üyesi Volkan İlgüz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu açıklamayı, Bodrumluların mevcut Bodrum Devlet Hastanesinde yaşadıkları mağduriyetleri dile getirmek ve Bodrum halkının ve misafirlerinin,sağlık hizmetlerinden yararlanacağı yeni devlet hastanesine kavuşma ihtiyacını ve arzusunu dile getirmek üzere yapmaktayız. Mevcut devlet hastanemiz artık artan Bodrum nüfusuna ve özellikle yazın bir buçuk milyon kişiye ulaşan yoğun nüfusuna kesinlikle cevap verememektedir.

Hastanemizin polikliniklerinden sıra alabilmek için haftalarca önceden randevu almak gerekmektedir. Muayene olduktan sonra ise tedavi süreci yetersiz malzeme ve ekipman sebebi ile çok yavaş yürümekte, başka hastaneler sevk ile sonuçlanmaktadır. Bodrum halkı olası ciddi rahatsızlıklarında Muğla, İzmir, Aydın gibi uzak Büyükşehir hastanelerine hasta halleri ile yollara revan olmaktadır veya özel sektörün hastanelerinde varını yoğunu sağlığı için feda etmek zorunda kalmaktadır."

Mevcut devlet hastanesinde park ve hijyen sorunu olduğunu da iddia eden İlgüz, "Bodrum Halkı en az bir Erzurumlunun Erzurum Devlet Hastanesinde, Malatyalının Malatya Devlet Hastanesinde aldığı, çağdaş ve uygar şekilde yaralandığı Devletimizin sunduğu sağlık hizmetlerinden yararlanmak istemektedir. Yüce Devletimizden en kısa sürede yarım bırakılan Bodrum Devlet Hastanesi inşaatına tamamlanması adına adımlar atmasını, Devlet hastanesi inşaatını tamamlamasını BodrumIulara hak ettiği şartlarda sağlık hizmeti almaya kavuşturmasına biz BodrumIuların bu feryadına ses vermesini dilemekteyiz” ifadelerine yer verdi.