EGE MECLİSİ - Buca Belediyesi, 3-6 yaş arası çocuklara günde 3 saat süreyle ücretsiz geçici bakım hizmeti verilerek kadınların sosyal hayata katılımını sağlayan Pırlanta Merkezlerinin 9’uncusunu YeşilbağlarMahallesi’nde açtı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kapılarını açtıkları Merkezi kadınlara armağan etti.Başkan Piriştina, “Cehaletin en büyük korkusu kadındır. Kadın öğrenirse çocuklarına öğretir” öngörüsünden hareketle bundan sonra her attıkları adımda cehaletin korktuğu eğitimli, çağdaş ve özgür  kadını yaratmaya çalışacaklarını söyledi.

 

Buca Belediyesi hem kadınların hem de çocukların yaşamına dokunan projelerinden olan Pırlanta Merkezlerinin 9’uncusunu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Yeşilbağlar’da açarak Bucalı kadınlara armağan etti.

3-6 yaş arası çocuklara günde 3 saat süreyle ücretsiz geçici bakım hizmeti verilen, hem çocukların hem de toplumun gelişmesinde en belirleyici nokta olan annelerin sosyal hayata katılımını arttıracak olan Yeşilbağlar Pırlanta Merkezi’nin coşkulu açılış törenine CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve yüzlerce Bucalı katıldı.Törende pırlanta merkezlerinde eğitim alan miniklerin Atatürk’ü anlatan ve “Bu vatan bizimdir kimse bölemez” sözlerini içeren şiiridavetlileri coşturdu.  

Ağaçlarla donatılıp yeşillendirilen yaklaşık 3500 metrekarelik park ve 1035 metrekare çocuk oyun alanıyla çevrelenen Yeşilbağlar Pırlanta Merkezi’nin açılışında konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina,Pırlanta merkezlerinin sadece bir çocuk bakım merkezi olarak algılanmaması gerektiğini, asıl hedefin aydınlık ve özgür yarınlar yaratan kadınlar olduğunu vurguladı. Piriştina, “ Bizim bir hedefimiz vardı.Kentte yaşayan kadınların siyasete,ticarete ve sosyal hayata katılabilmesi için önündeki maddiyat ve zaman engellerini kaldırmamız gerekiyordu. İşte pırlanta merkezlerinin kuruluş amacı buydu.Kadınlarımızın artık aydınlık yarınları yaratmak için zamanları oluyor. Artık İzmir’in, Buca’nın, ülkenin ekonomisinde sosyal hayatında kadınlarımız var” diye konuştu.

Konuşmasında cehaletin en büyük korkusunun kadın olduğunu vurgulayan Başkan Piriştina, “Kadın öğrenirse, kadın bilirse bunu çocuklarına anlatır. Bundan sonra attığımız her adımda cehaletin korktuğu o kadını yaratmaya çalışacağız. Kadını eğitip çağdaş ve özgür düşünmesini sağlarsak o kadın bildiğini çocuklara anlatacak ve sonuçta özgür çocuklar, özgür nesiller yetişecektir” sözleriyle hedefini ortaya koydu. 

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina açılış töreninde Bucakoop Pırlanta Merkezi’nde olduğu gibi Yeşilbağlar Pırlanta Merkezi’nin yapımında da bağışlarıyla destek olan hayırsever Nursen Tunail'eçiçek verip, “ Buca’nın 47 mahallesi size minnettar” sözleriyle teşekkür etti.

Buca’nın 9’unca Pırlanta Merkezi Yeşilbağlar konuşmaların ardından coşkulu alkışlar eşliğinde açıldı.