AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'daki mahalle muhtarlarını İzmirgaz yetkilileri ile buluşturdu. AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, İzmirgaz Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alim Karataş ve diğer şirket yetkililerinin de katıldığı toplantıda Buca'daki doğalgaz yatırımları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 

 

MUHTARLARIN TALEBİ YERİNE GETİRİLDİ

Önceki aylarda Buca'daki tüm mahalle muhtarlarını makamlarında tek tek ziyaret eden ve taleplerini alan AK Partili Kaya, muhtarların doğalgaz yatırımları ile ilgili İzmirgaz yetkilileriyle bir araya gelme isteğini yerini getirdiklerini söyledi. Buca'da toplamda 53 bin 580 adet bina ve 236 bin 670 dairenin bulunduğunu belirten Kaya, bugüne kadar 34 bin 856 bina ve 165 bin 365 daireye doğalgaz hattı çekildiğinin bilgisini verdi. 

CHP'Lİ BELEDİYELER İMAR PLANLARINI YAPMADIKLARI İÇİN VATANDAŞLARIMIZ MAĞDUR 

Herhangi bir yerleşim yerine hat çekebilmesi için o yerin imar planının ve imar yolunun olması şartının bulunduğunu hatırlatan Kaya, "Maalesef vatandaşlarımız her işte olduğu gibi burada da dönüp dolaşıp yerel yönetimin duvarına çarpıyor. İzmir'in yüzde 62'si imar açısından kaçak ya da sorunlu binalardan oluşuyor. CHP'li belediyeler imar planlarını yapmadıkları için vatandaşlarımız mağdur oluyor. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın müjdesini verdiği imar barışı ile birlikte bu sorunu da kökünden çözüyoruz. Vatandaşlarımızın imarla ilgili, mülkiyetle ilgili, elektrik, su, doğalgaz ve altyapıyla ilgili sorunlarını çözüyoruz. Hedefimiz çok kısa bir sürede Buca'nın tamamını doğalgaz kullanılabilir hale getirmek" dedi. 

YATIRIMLAR HIZLA DEVAM EDECEK

Buca'nın doğalgaz raporunu rakamlarla açıklayan Kaya, bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilçede 250 kilometrelik bir servis hattı kurulduğunun bilgisini verdi. Buca'da 22 doğalgaz istasyonunun hizmet verdiğini söyleyen Kaya, 2018 yılı sonuna kadar 3,5 kilometrelik yeni servis hattının daha tamamlanacağını sözlerine ekledi. Buca'da isteyen her vatandaşın doğalgaza kavuşabilmesi için altyapı çalışmalarının hızla devam edeceğini vurgulayan Kaya, "Bir taraftan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'doğalgazı olmayan ilin kalmaması' yönündeki talimatları doğrultusunda hükümetimizce makro düzeyde yatırımlara devam edilirken, diğer taraftan lokal manada da bu çalışmalarla her vatandaşımızın doğalgaz kullanımının rahatlığını yaşaması hedefleniyor" şeklinde konuştu. 

ARSLAN: TOPLANTI OLDUKÇA VERİMLİ OLDU

AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan ise Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'ya teşekkür ederek, "Bugün yaptığımız toplantı, Buca'da muhtelif mahallelerde yaşanan doğalgaz sorununu çözmek ve yol alabilmek adına çok verimli bir toplantı oldu. Kıymetli muhtarlarımızın Sayın Milletvekilimizin kendilerini ziyaretlerinde aktardığı sorunları teker teker çözüyoruz. Muhtarlarımız tarafından aktarılan, doğalgaz talep edilen sokakları İzmirgaz yetkilileri tek tek not aldı. İnşallah kış ayları gelmeden vatandaşlarımızın doğalgaz konusundaki sorunları çözülecek. Tüm muhtarlarımıza gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Buca'da yaptığımız çalışmalarımızda bizi hiç yalnız bırakmayan ve bu konunun da başından beri takipçisi olan İzmir Milletvekilimiz Sayın Mahmut Atilla Kaya'ya da katkı ve destekleri için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. (AK PArti Basın Bürosu)