EGE MECLİSİ - Engelli vatandaşların hastaneden kamu kuruluşlarına, geziden tatil programlarına kadar tüm ulaşım ihtiyaçlarını bünyesinde bulunan özel donanımlı aracıyla ücretsiz karşılayan Buca Belediyesi, bugüne kadar 12 bin 338 engelli vatandaşın yaşamına dokundu.

Engelli vatandaşlar için hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Buca Belediyesi, ilçede yaşayan engelli vatandaşların ulaşım sorununu da ortadan kaldırıyor. Belediye, 3 adet özel donanımlı aracıyla engelli vatandaşların hastane, kamu kuruluşları ve tatil gibi ulaşım ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyor.Buca Belediyesi’nin ilçe genelindeki tüm engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık yaparak 2016 yılında devreye soktuğu hizmetten bugüne kadar 12 bin 338 vatandaş yararlanarak engelsiz konforun keyfini yaşadı.

İster hastaneye, ister geziye

Özel engelli araçlarıyla zahmetsiz ve rahat bir ulaşım imkanına kavuşan vatandaşlar, hizmet sayesinde dört duvar arasında yaşamaktan kurtulup, ihtiyacı olduğunda hastaneye, eğlenmek istediğinde geziye gidebiliyor.Randevu usulüyle verilen servis hizmetiyle evlerinden alınan engelli vatandaşlar talep ettikleri bölge ve kuruluşlara ulaştırılıyor, işleri bitince de evlerine geri bırakılıyor. Araçları bozulup yolda kalan engellilerin de faydalandığı hizmet sayesinde vatandaşlar taksi ve ambulans masraflarından da kurtuluyor.

Randevu almak yeterli

Engelsiz ulaşım hizmetinden yararlanmak isteyen engelli vatandaşların Buca Belediyesi Şirinyer Engelliler Parkı Yetişkin Eğitim Merkezi’nin 452 52 74 numaralı hattını arayarak randevu alması yeterli.