CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı bir şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğradı. Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğradı. Bir eve götürülen CHP liderinin durumun iyi olduğu öğrenildi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde, şehir er Yener Kırıkcı için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törenin ardından CHP lideri bir grubun saldırısına uğradı. 

Arbede yaşanması üzerine güvenlik görevlileri olaya müdahale etti. Güvenlik güçleri Kılıçdaroğlu'nu çevredeki bir eve götürdü. CHP liderinin durumunun iyi olduğu bildirildi. Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtılması için çalışma başlattı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Kılıçdaroğlu'nun tutulduğu evde bulundu. Polis kontrolünde bir süre evde tutulan Kılıçdaroğlu, zırhlı araçla evden çıkarıldı.

CHP'li Levent Gök, Çubuk'ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıya ilişkin, ''Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır'' dedi. Ankara Valiliği "Olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır" açıklaması yaptı.

CHP'de olağanüstü toplantı çağrısı yapılarak CHP'li yönetici ve vekiller Ankara'ya çağrıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olayla ilgili yaptığı açıklamada; "Bana yapılan saldırı Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış saldırıdır." dedi.

Kılıçdaroğlu, şu ifadelere yer verdi: 1Bana yapılan saldırı Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış saldırıdır. 'Şehidin cenaze namazı yerine getirilmedi, anne ve baba acılı, köylü acılı. O köyde oturanların hiçbirinin kabahati yoktur. Dışarıdan gelenlerin tezgahıdır bu'' dedi. (DHA)