Mesajında, AKP iktidarıyla geride bırakılan 15 yılda vatandaşın yüzünün gülmediğini, ülkede sürekli bir gerginliğin, adı koyulmamış ekonomik krizlerin yaşandığını ifade eden Güven, şunlara yer verdi.

2017 yılını maalesef çok güzel yaşanmışlıklarla geride bırakmıyoruz.  Geride bıraktığımız yılda çok acılar çekildi, ülkemizde krizler ve demokrasi dışı uygulamalar tüm vatandaşlarımızın huzurunu kaçırdı. Hukuktan uzaklaşıldığı, baskıların arttığı, işsizliğin hat safhaya ulaştığı, terörün hortlatıldığı bir yıl oldu 2017. 

HER ÇOCUĞUMUZUN YÜZÜNÜN GÜLDÜĞÜ..

Güzel ülkemize bunları reva görenler hepimizin malumu. Şimdi geride bıraktığımız yılın üzücü olaylarından söz etmektense. Yeni yılın getireceği yeni sevinçler ve umutlardan söz etme zamanı. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, milletimizin bugünlerden çok daha iyi şartlarda yaşamayı hak ettiğini biliyoruz. Tüm mücadelemiz halkımızın ve cumhuriyetimizin hak etti seviyeye ulaşması için. Bu vatan toprağında yaşayan her insanımızın huzurla uyuduğunu, her çocuğumuzun yüzünün güldüğünü görünceye kadar bu mücadeleden vaz geçmeyeceğiz.

2018’in daha iyi bir yıl olması için CHP’nin halkın, demokrasinin ve adaletin yanında durmaya devam edeceğini belirten CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven “ Yeni gelen yılda umuyorum ki, artık iktidarının son yılına giren AKP, bu yılda diğer 15 yılda yaptığı yanlışları tekrarlamaz ve hatalarından döner. Unutulmamalıdır ki, bu ülkeyi bizler için kurtaran ve kuran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bu vatanı kimsenin kendi çıkarları uğruna kullanması, halka zulüm etmesi ve ülkenin kaynaklarını heba etmesi için kurtarmadılar” dedi. 

ÜLKEMİZE YAŞATILAN TÜM ACILAR 2017’DE KALSIN

İzmirlilerin yeni yılını kutlayan Güven, mesajını şu sözlerle tamamladı. “Yeni yıl çocuklarımızın sevinç çığlıklarının yükseldiği, gençlerimizin bilimin ışığında eğitim aldığı ve işssiz kalmadığı, kadınlarımızın şiddete uğramadığı, toplumun her alanında özgürce kendilerini ifade edebildikleri, çalışanlarımızın kandırılmadığı ve emeklerinin karşılığını tam olarak aldığı, savaştan, yoksulluktan ve yolsuzluktan uzak bir yıl olmasını temenni ediyorum. Yaşadığımız tüm acıların geride bıraktığımız yılda kalması dileğiyle, İzmir’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyor, 2018’in sağlık, huzur ve bolluk içinde geçireceğimiz bir yıl olmasını diliyorum.