2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde gerçekleşen katliamı yapan zihniyetin, kitleselleştiğini, örgütlendiğini ve meşrulaştırılmaya çalışıldığını söyleyen Kani Beko, tüm bunlara karşı unutmamak ve unutturmamanın önemli olduğunu vurguladı.

 

ERDOĞAN’IN VE ÇİLLER’İN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

21 Ekim 1993'te Ankara 1 No’lu DGM'de 124 sanıkla başlayan yargı sürecinin sonunda 2012 yılında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 'zaman aşımı' kararı vermesinin ardından Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Hayırlı olsun’ dediğini hatırlatan Kani Beko, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran seçimlerinde kürsüden alkışlattığı 1993 yılının Başbakanı Tansu Çiller de Sivas Katliamı sırasında ‘Çok şükür otel dışındaki halkımız bir zarar görmemiştir’ açıklamasını yapmıştı. Şimdi bu güçler yan yana ve iktidarda” dedi.


‘AYNI ZİHNİYETİN DEVAMI’

Hükümet kanadından yapılan ‘Şehit cenazelerine CHP’lileri almayacağız’ çıkışlarının da aynı zihniyetin güncel yansıması olduğunu ifade eden Kani Beko, “2 Temmuz 1993’te aydınlarımızı katleden zihniyet, katliamdan 25 yıl sonra maalesef kitleselleşiyor, örgütlenmeye devam ediyor ve meşrulaşmaya çalışıyor. Hem 25 yıl önce Sivas’ta hem de tarih boyunca yaşanan onlarca katliamda yitirdiğimiz canlarımız için yapabileceğimiz şey, ilerici, aydın, laik, demokrat güçler olarak bir arada durma dirayetimize sahip çıkmaktır” dedi.


‘UNUTTURMAMAK DA BİR DİRENİŞ ŞEKLİDİR’

Kani Beko, “Laiklik mücadelesi, her zamankinden daha elzem durumda. Laikliğin önemini, genç kuşaklara, işçilere, emekçilere, kadınlara anlatmalı ve kavratmalıyız” ifadelerini kullandı. “Katliamları unutturmamak da bir direniş şeklidir” diyen Kani Beko, Sivas Katliamı’nı yapanları da katliamın sanıklarını aklayanları da unutturmamak için mücadele etmeye davet etti. (CHP Basın Bürosu)