EGE MECLİSİ - CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin sorumlusu FETÖ ile bağlantılı kişi ve kurumlara geçmişte TBMM Üstün Hizmet Ödülü verildiğini söyledi. 2006 yılında Hacı Baydok'a, 2007 yılında Deniz Feneri Derneği'ne, 2008 yılında Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ne ve 2009 yılında Türkiye Yazarlar Birliği'ne ödül verildiğini belirten Nurlu, şöyle dedi:
"AKP, FETÖ'yü ülkenin başına bela ettiği yetmezmiş gibi, bir de TBMM ödülleri vererek toplum nezdinde aklamıştır. Bu ödüller demokrasinin ve parlamentonun haysiyetidir. Hak etmeyenlere verilmesi yanlıştır. Bu yüzden CHP olarak terör örgütü bağlantılı kişi ve kuruluşlara ödül verilmemesi gerektiğini o zaman da dile getirmiştik. Cemaat halkı kandırırken en büyük destekçisinin AKP olduğunu hepimiz biliyoruz. Beraber herkesi kandırmışlardır. Şimdi sadece biz kandırıldık demekle siyasi sorumluluktan kurtulamazlar."
TBMM Üstün Hizmet Ödülleri'nin hangi gerekçeyle kimlere verildiğinin mutlaka kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirten Mazlum Nurlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti:
"Bugüne kadar TBMM'den Onur Ödülü ve Üstün Hizmet Ödülü alan fakat FETÖ ile bağlantılı olduğu için kapatılan kurum ve kuruluşlar hangileridir? Kapatılan Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ne TBMM Üstün Hizmet Ödülü verilmesine karar veren değerlendirme komisyonunda kimler vardı? FETÖ ile bağlantılı kişi ve kurumlara verilen TBMM Üstün Hizmet Ödülleri geri istenecek mi?" (DHA)-