EGE MECLİSİ - İzmir’in Çiğli ilçesinde, TIR’ın çarptığı cadde üzerindeki üst geçit kapatılınca vatandaşlar ve esnaflar mağdur olduklarını belirterek, üst geçidin bir an önce hizmete açılmasını istedi.

 

Çiğli’de Anadolu Caddesi üzerindeki üst geçide rüzgar türbini paneli taşıyan TIR çarptı. Çarpmanın etkisiyle üst geçitte maddi hasar oluşurken, belediye ekiplerince üst geçit, yaya trafiğine kapatıldı. Üst geçidin bulunduğu bölgedeki esnaflardan kırtasiyeci 67 yaşındaki Perihan Yüksekkaya, üst geçidin kapanmasıyla mağdur olduğunu iddia ederek, şöyle dedi:

"Üst geçide TIR çarptığı için kapatıldı. Şu an için hiçbir şey yapılmıyor. Vatandaşların geçişini engelleyecek bir hasar almadı ancak yine de kapatıldı. Buradaki esnafın işleri olumsuz etkilendi. Vatandaşlar da üst geçit kapalı olduğu için karşıya geçemiyor. Ya daha ilerideki üst geçide gitmek zorunda kalıyor ya da canını tehlikeye atarak ana caddeden geçmeye çalışıyor. Hem esnaf hem de vatandaş mağdur durumda. Üst geçidin tekrar kullanıma açılmasını istiyoruz."

Cadde üzerinde başka üst geçitler bulunduğunu ancak TIR’ın sadece bu üst geçide çarpmasının ilginç olduğu söyleyen Yüksekkaya, üst geçidin yapımının da hatalı olduğunu öne sürdü. Üst geçidin yakınında pastanecilik yapan Ömer Çelik ise üst geçidin kapatılmasıyla işlerinin etkilendiğini vurgulayarak, "Karşı taraftan gelen müşterilerimiz vardı. Ancak üst geçit kapatılınca iş yapamaz olduk. Bize göre önemli bir hasar yok. Eğer varsa da yapmak için neyi bekliyorlar" diye konuştu. (Mehmet CANDAN/DHA)