EGE MECLİSİ - Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 4 ay önce çocuk parklarının Belediye tarafından güvenlik kameraları ile donatılması için başlatılan proje tamamlandı. Şehir merkezi ve turistik mahallelerde bulunan 60 parka 80 tane güvenlik kamerası takılarak 7 gün 24 saat izlenilmeye başlandı.

Mart ayında bir özel okulun birinci sınıf öğrencileri, 'Başkanın Görevi' konulu dersleri kapsamında Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar'ı makamında ziyaret etti. Bir kız öğrenci, ziyaret sırasında Başkan Acar'dan parklara güvenlik kamerası takılmasını istedi. Başkan Acar da Park Bahçeler Müdürlüğü'ne talimat vererek, parklara güvenlik kamerası takılmasını istedi. İlk etapta nisan ayında 20 çocuk parkına gece görüşlü, kapalı devre sistemine sahip güvenlik kamerası takıldı. Projenin devamında temmuz başından itibaren şehir merkezi ve turistik İçmeler ile Armutalan Mahallesi'nde 40 parka daha güvenlik kamerası kuruldu. Böylelikle 4 ay içinde 60 parka toplam 80 güvenlik kamerası takıldı.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "Halkımızın ve özellikle çocuklarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak adına her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz. Proje kapsamında kullanımın yoğun olduğu parklardan başlamak üzere birçok parka güvenlik kameralarımız takıldı. Zabıta ve özel güvenlik ekiplerimiz parklarımızı 7 gün 24 saat süreyle izliyor. Hedefimiz yıl sonuna doğru kamera sayısını kırsal mahalleleri de kapsayacak şekilde arttırmak. Ayrıca, parklar için ebeveynlere yönelik uyarı tabelaları da hazırlattık. Yakın zamanda onlar da parklardaki yerlerini alacak. Tabelalarda, ebeveynlerinin çocuklarını parka yalnız göndermemeleri, kendilerinin de çocukların yanında bulunması gerektiği gibi önemli uyarılar yer alacak" dedi. (ALİ GÜNDOĞAN/DHA)