Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Bunun adı Türkiye’ye operasyon çekmektir. Operasyonun amacı da tüm alanlarda Türkiye’yi teslim almaktır. Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Teslim olmayacağız" dedi.   

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'da konuştu.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Bunun adı Türkiye’ye operasyon çekmektir. Operasyonun amacı da tüm alanlarda Türkiye’yi teslim almaktır. Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Teslim olmayacağız" dedi.   

Erdoğan, "Siz dolar ile üzerimize gelirseniz biz de başka yollarla işlerimizi yürütmenin çarelerini arayacağız. Stratejik ortaklığını yarım asrı geçen müttefikliğini terör örgütleri ile ilişkileri uğruna feda edene sadece hadi güle güle deriz” dedi.   

 

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Terör örgütleri ile ilişkisi olan bir papaz için 81 milyonluk Türkiye’yi feda etmeye kalkıyorsun.  Kusura bakma gereği neyse bir hukuk devleti olarak biz onu yaparız. Talimat ile Türkiye’ye boyun eğdiremezsiniz. Hukuk diline varsanız biz varız.  Demir çelikte vergileri artırıyor vergi koyuyor vesaire. Biz Dünya Ticaret Örgütü’nün  bir üyesiyiz. Dünya Ticaret Örgütü’nün kuralları içerisinde böyle bir şey yok. ‘Ben yaptım oldu mantığı’ ile böyle bir şey olmaz. Şu anda Amerika’da her yer kaynıyor ‘yapılan iş yanlış’  deniyor. Doğru değil tabi” dedi.  

Erdoğan, "Bir kez daha siyasi ve sinsi bir oyun ile karşı karşıyayız. Bunun da üstesinden geleceğiz. Onlar şu anda sakalımızı tıraş ediyorlar bilmiyorlar ki yarın daha gür çıkacak” dedi.  (Hürriyet)