3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi ve Güzelbahçe Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi el ele verdi, örnek bir projeye imza attı. Güzelbahçe’de engelli bireylere sahip aileleri rahatlatacak “Bir mola da sen ver” projesi başlattı.
Proje kapsamında dernek üyeleri engeli ailesine 5 saatlik konuk olacak. Engelliye bakan kişi de evden dışarı çıkarak sosyal yaşamın içine girecek. Alışveriş, sinema ya da arkadaşlarını ziyaret gibi etkinlikler yapabilecek. 
Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şubesi Başkan Yardımcısı Güler Bilgen, engelli ailelerin de ayakları üzerinde durabilmeleri ve özgüvenlerini geliştirmeleri için, toplumun her ferdinin desteğine ihtiyaç duyduğunu belirterek şunları söyledi:
AMAÇ DAHA HUZURLU BİR HAYAT
“Kendisine zaman ayırmak isteyen, sağlık problemleri nedeniyle hastaneye gitmek zorunda kalan, düğüne veya akraba ziyaretine gitmek isteyen aileler, bakmakla yükümlü oldukları engelli bireyleri emanet edecekleri süreli desteğe ihtiyaç duymaktadır. Bu konuda derneğimize ve engelli meclisine gelen talepleri değerlendirdik ve ‘Bir Mola da sen Ver’ projemizi uygulamaya koyduk. Amacımız, engelli bireye sahip ailelerin yaşadıkları belirsizlikleri gidermek, onlara daha huzurlu ve rahat bir gelecek sunmaktır.” 
AİLELER MOTİVE EDİLECEK
Güzelbahçe’de küçümsenemeyecek boyutta engelli grubu bulunduğuna dikkat çeken Bilgen, “Bu projeyle ailedeki engelli bir bireyin diğer fertleri sosyal yaşamdan soyutlayıp giderek artan bir mutsuzluk ortamına çekmesini önlemiş olacağız. Aileler birkaç saat de olsa rahat hareket edebilecekler. Hastalık, ameliyat gibi özel durumlarda kalma süresi daha da uzayabilecek. Aileler kısa bir süre de mola vererek, sosyal yaşamın içine girecek, enerjisini motive edecek” diye konuştu.
Engelli bireyle yaşamanın zorluğu nedeniyle çok sayıda aile parçalandığına da işaret eden Güler Bilgen,“Böyle bir projenin uygulamaya girmesi ailelerin parçalanıp yok olmasını da önleyecektir” dedi.
TALEBE GÖRE ZİYARET 
Bilgen, ailelere mola verme ziyaretlerini öncelikle engelli meclisine gelen taleplere göre gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydederek şunları söyledi:
“Daha sonra engelli aileleri arayarak projeyi anlatıp ihtiyaç duydukları takdirde ziyaret edebileceğimizi söyleyeceğiz. Onlara yalnız olmadıklarını ihtiyaç hissettiklerinde hep yanında olacağımız güveni vermek istiyoruz.”
EN MUTLU GÜNÜNÜ YAŞADI
Dört çocuk babası ve 6 yıl önce engelli olan Bülent Taklak, Cumhuriyet kadınlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederken,”Engelli olduktan sonra çok yalnız kaldım. Kapımızı çalanların sayısı azaldı. Sizler bana değer verdiniz. Yalnızlığımı paylaştınız. Çok teşekkür ediyorum. Bu projeniz biz engelliler için çok değerli. Diğer sivil toplum kuruluşlarının da örnek almasını diliyorum. Sayenizde son 6 yılda en mutlu günümü yaşıyorum” dedi.
Eşi Kevser Taklak’ın büyük desteği olduğunu anlatan Bülent Taklak,”Kendisini bana adadı. Beni bırakıp bir yere çıkamıyor. Çok üzülüyorum. Sayenizde biraz nefes alabilecek. Allah ondan razı olsun” dedi.