Esenler Belediyesi 15 Temmuz sonrası ikinci bir kalkışma ihtimaline karşı kritik bir sistemi devreye soktu.

Türkiye 15 Temmuz gecesi darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Köprüleri kapatıp TBMM’yi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni bombalayan FETÖ’cü hainlerin diğer bir hedefi ise iletişim ağları oldu. Darbecilerin ilk yapmak istediklerinden biri de TURKSAT'ı ele geçirip Türkiye'de haberleşme ağını çökerterek kaos ortamı oluşturmaktı.

15 Temmuz gecesi Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka ulaşmasını istemeyen darbeciler Türksat'ı basarak ve TV, Radyo ve internet iletişimi kesmek için Uplink sistemini hedef almış, çanakları bombalamışlardı.

O gece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otel önünde basın mensuplarına yaptığı ilk açıklama yayınlanamamış bunun üzerine Erdoğan Facetime üzerinden katıldığı canlı yayınla vatandaşı meydanlara çağırmıştı. Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara akın eden vatandaşın direnişiyle darbe girişimi sabaha karşı bastırılmıştı.

15 Temmuz gecesi darbeciler iletişim ağları kapatmayı başarabilse ve Cumhurbaşkanı Erdoğan o konuşmayı gerçekleştirmeseydi bugün çok farklı şeyleri konuşuyor olabilirdik. O gece iletişimin önemli bir kez daha ortaya çıktı.

'VATAN İÇİN NÖBETTEYİZ' UYGULAMASI

Darbe girişiminin üzerinden 3 ayı aşkın süre geçmesine rağmen kripto FETÖ'cüler tarafından ikinci bir kalkışma ihtimali olduğu iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Bu iddialar gündemde dolaşırken Esenler Belediyesi tarafından herhangi bir kalkışma durumunda vatandaşı uyarmak ve örgütlemek için 'Vatan İçin Nöbetteyiz!' isimli akıllı telefon uygulamasını hazırladı.

Hazırlanan uygulamanın detaylarını Haber7.com’dan Fuat Öner ve Özgür Gündüz’e anlatan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Allah göstermesin bir daha böyle bir kalkışma olursa bütün Esenleri iki dakika içinde toplayacak sistemi kurduk” dedi.

GÖNÜLLÜ 100 BİN KİŞİ İMZA ATTI

Kurulan bu sisteme 100 bini aşkın vatandaşın kayıtlı olduğunu belirten Başkan Göksu, “15 Temmuz sonrası akıllı cep telefonları için bir uygulama geliştirdik ve bu uygulama İki dakika içerisinde bütün vatandaşımıza ulaşıyoruz. Bu bildiğimiz SMS sistemi değil, vatandaş bu sistem için imza attı “Ben nöbetteyim, Nöbete hazırım diye”. Alarm sistemi 3 aşamadan oluşuyor. Birincisi ‘Hazır kıta’ ve 33 bin kişi kayıtlı, ikincisi yedek kıta ve 30 bin kişi kayıtlı ve üçüncüsü de 40 bin kişilik bir yedek kıta. Şuanda toplamda 100 bini aşkın vatandaşımız sisteme kayıt olmuş durumda.” dedi.

ÖZEL UYDU KİRALANDI

Alarm sistemi için özel bir uydu kiraladıklarını belirten Göksu, “Bu sistemin en önemli noktası internet kapatıldığında da vatandaşa ulaşabilmemiz. Sistemde kayıtlı olan vatandaşın telefonu kapalı olsa bile alarm gönderebiliyoruz. Ve geri dönüş oluncaya kadar alarm devam ediyor.” açıklamasında bulundu. (vatan)