Muğla Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından şu ana kadar yapılan tespitlere göre, evlerinde ağır hasar olduğu saptanan 9 aileden, talepte bulunan 4 aileye çadır verildi. Yaklaşık 15 ailenin çadır isteği ise evlerinde ağır hasar olmadığı gerekçesiyle henüz karşılanmadı. 

Evinin oturulamaz halde olduğunu söyleyen 3 çocuk annesi Naciye Keser (35), "Gece çocuklarımla beraber dışarıda sokakta yatıyoruz. Çadır bekliyoruz. Şu ana kadar herhangi bir yardım gelmedi. Sadece gelip, evlere bakıp gidiyorlar" dedi. Datça'da sarsıntıların devam ettiğini ifade eden eşi Zafer Keser (43) ise, "Korkumuzdan eve giremiyoruz. Duvarlarda çatlaklar oluştu. En küçük bir sarsıntıda evin göçmesinden korkuyoruz. Bahçede yatıp kalkıyoruz. Çadır bekliyoruz. AFAD yetkilileri gelip evin durumunu gördüler. Ancak hiçbir şey söylemeden gittiler. Kendilerine sordum, eve girin ya da girmeyin demediler. Bekleyin biz size döneceğiz dediler. Henüz bir yanıt alamadık" diye konuştu.

Kendisine çadır verilen 30 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Metin Çiçek ise, "Reşadiye'de en az 15 ailenin çadıra ihtiyacı var. Evler oturulamaz halde. Ağır hasar yok denilse de evlere girmek mümkün değil. Bu insanların burada sığınacak yakınları yok. Biz iki gün sonra çadıra kavuştuk. Umarız diğer ihtiyaç sahipleri de çadırlarına tez zamanda kavuşurlar" dedi.(DHA)