UŞAK'taki sulanabilir arazilerin yüzde 75'ini modern sulamayla tanıştıran Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, son 17 yılda Banaz ilçesinde 13 proje hayata geçirdi. 52 bin 340 dekar araziyi suyla buluşturan DSİ projelerinin, ilçedeki çiftçilerin kazancını arttırdığı ifade edildi.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, kurumunun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bölge tarımını kalkındırmak ve üreticiyi güçlendirmek amacıyla 2002 yılında başlatılan yatırım hamlesi sonucu Banaz'da Ahat, Gedikler-Derbent, Halaçlar, Karaköse, Kozviran, Küçükler ve Bahadır barajları ile Düzkışla ve Kızılcasöğüt göletlerinin inşa edildiğini açıklayan Aydın, ilçede yapılan depolama tesisleriyle 26 milyon 720 metreküp su biriktirme hacmine ulaşıldığını, ayrıca Gökkaya Barajı ile Ayvacık ve Balcıdamı-Karaoluk göletlerinin ise planlama aşamasında olduğunu ifade etti. Banaz için 17 yılda 16 sulama projesi tasarlandığının ve bunların 13'ünün hayata geçirildiğinin altını çizen Aydın, "Alat Barajı Sulaması, Bahardır Barajı Sulaması, Düzkışla Göleti Sulaması, Gedikler-Derbent Barajı Sulaması, Gürlek Yerüstü Sulaması, Halaçlar Barajı Sulaması, Küçükler Barajı Sulaması, Kozviran Barajı Sulaması, Karaköse Barajı Sulaması, Kızılcasöğüt Göleti Sulaması, Kozviran Barajı 2. Kısım Sulaması, Öksüz Yerüstü Sulaması, Yeşilyurt Yerüstü Sulaması inşatları tamamlandı. Tamamlanan sulama projeleri ile 52 bin 340 dekar tarım arazisinin modern sulamayla tanıştı" dedi.

Aydın, "Banazlı üreticiler DSİ sayesinde bu yaz, 45 milyon 321 bin lira daha fazla kazanacak. Planlama aşamasındaki projeler tamamlandığında ise bu rakam yılda 50 milyon lirayı aşacaktır" dedi.