Dünya Sağlık Örgütü, bütün salam, sosis ve sucuk gibi işlenmiş et ürünlerini sigarayla aynı düzeyde birinci kategoride kanserojen olarak ilan etti.

Bilim insanları, kanser gelişiminin önlenmesi ve hastalığın tedavi başarısı için şeker ihtiyacının pekmez, hurma ve incir gibi işlenmemiş gıdalardan aşırıya kaçmadan karşılanması, fruktoz içeren ürünlerden ve palm yağından uzak durulması, etin günlük alınması gerekenin üstünde yenilmemesi ile özellikle salam, sosis ve sucuk gibi işleniş etin sık tüketilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

 Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı açıklamaya göre; bu besinler sigara kadar tehlikeli ve kanserojen etkili.

İşte kanser riskini yüzde 20 artıran o besinler...

İşlenmiş et ürünleri

Bu ürünler kanser etkisi gösteren 4 önemli madde arasında ilk sırada bulunuyor. Her gün tüketenlere örgüt tarafından kötü haber var; düzenli olarak tüketildiğinde kanser riskini yüzde 17 oranında artırıyorlar. Bu besinlerin başında salam ve sucuk geliyor.

Palm yağı 

Yapılan deneyler sonucu palm yağı, kanser hücrelerinin yayılma hızını neredeyse 10 kat artırıyor. İçerisinde palm yağı bulunan yiyeceklerden uzak durmakta fayda var.

Fruktoz bazlı şekerler

Hücrelerde kanser yayılımını arttıran maddeler arasında fruktoz bazlı şekerler de yer alıyor. Bu ürünleri hayatınızdan çıkararak çok daha sağlıklı bir vücudun sahibi olabilirsiniz.(Habertürk)