EGE MECLİSİ - İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin hissedildiği Manisa'da da korkulu anlar yaşandı. Binalardakiler korkuyla kendilerini dışarı attı. Şiddetli sarsıntı sırasında yaşanan korku, güvenlik kameralarına da yansıdı. Telefon satış mağazasında çalışan personelin deprem anında kendini dışarı atması anbean kaydedildi. Deprem anında yakınlarına ulaşmak isteyenler telefonlara sarıldı. Telefon hatlarında kısa süreli kesintiler yaşanırken, vatandaşlar bir süre binalara giremedi.

TİYENLİ'DE YİNE AYNI KORKU

Daha önce 5.1 büyüklüğündeki depremle sarsılan Gölmarmara'nın Tiyenli Mahallesi'ndeki vatandaşlar da aynı korkuyu tekrar yaşadı. Gölmarmara Kaymakamı Zeyit Şener, "Bölge yeniden sarsıldı, fakat önemli bir hasar yok. Daha önce hasar oluşan evlerin bahçe duvarlarında yıkımlar olduğu haberini aldık" dedi.

CAN VE MAL KAYBI YOK

Depremle ilgili Manisa Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada can ve mal kaybının yaşanmadığı belirtilerek, şu ifadeler yer aldı:"Bugün saat 15.28 itibariyle Ege Denizi merkezli meydana gelen deprem sonrasında Kaymakamlıklar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri süratle harekete geçerek sahada tarama faaliyetlerine başlamışlardır. Saat 16.15 itibariyle yapılan tespitlere göre il ve ilçe merkezlerimizde herhangi bir can kaybı ve hasar bulunmamaktadır. Kırsal mahallelerde de bu ana kadar ciddi bir hasar ihbarı veya tespiti alınmamış olmakla birlikte taramalar devam etmektedir"


MİDİLLİ DE SARSILDI

İzmir Karaburun açıklarında meydana gelen depremden hemen sonra Yunanistan'ın Midilli de 4.1 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Midilli Adası'nda yayın yayan 'www.lesvosnews.gr' ve ulusal yayın yapan 'www.protothema.gr' adlı haber sitesi, Midilli'nin Plomari köyündeki depremin ilk hasarlarını cep telefonu ile çekilen fotoğraf ve videolarla paylaştı. Depremde Midilli ve Sakız adalarındaki köylerde evlerin çatılarının ve duvarlarının yıkıldığı bazı sokakların harabeye döndüğü görüldü. Midilli şehir merkezinde ise insanlar sokaklara çıktı, bazı kişilerin ambulanslarla hastanelere ve kliniklere götürüldüğü belirtildi. Hasarların büyük bölümünün eski yapılarda olduğu ve hasar meydana geldiği belirtildi. Depremin Atina ve yakınlarında da hissedildiği belirtildi. Midilli'de okulların tatil edildiği, veliler çocuklarını almak için okullara akın ettiği duyuruldu. Midilli Belediyesi ekipleri, polis ve asker alarma geçti.


ÇEŞME'DE DE KORKU

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde de deprem bir marketin güvenlik kamerasınca kaydedildi. O anlarda marketin raflarındaki içeceklerin sarsıntıyla birlikte yere düşüp patladığı ve etrafa saçıldığı görüldü. Çeşme'de de deprem ölüme ya da yaralanmaya yol açmadı.(Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- İlker KILIÇASLAN- Nermin UÇTU- Yaşar ANTER, Güneş ATAGÖZ DHA)