EGE MECLİSİ - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından  “Özel Çalışma Modülü (ÖÇM) Şenliği” gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 20 Mayıs Amfisinde yapılan şenliğe Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün, Tıp Fakültesi Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Şöhret Aydemir, Özel Çalışma Modülü Komisyon Başkanı Doç. Dr. Sezai Taşbakan, dekan ve başhekim yardımcıları,  öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Genç tıbbiyelilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tıp Fakültesi Ege Üniversitesi’nin gözbebeğidir. Ege Üniversitesi deyince tıp fakültesi akla gelir. Hocalarımızın başarıları ve performansıyla dünya çapında küresel etkinliklerle Türkiye’nin gururu oldu fakültemiz. Akademik performansıyla Türkiye birincisi oldu. Bugün Ege Üniversitesi için tarihi bir gün. Ege Üniversitesi, Dünya Üniversite Sıralaması Merkezi (CWUR) tarafından hazırlanan  “En İyi 1000 Üniversite” listesine Türk Üniversiteleri arasında 4’üncü,  Leiden Üniversitesi CWTS  Sıralaması’nda ise 3’üncü sırada yer aldı. Pozitif bakmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu başarıda, Tıp Fakültesinin katkı payının hem araştırma hem eğitim anlamında en yüksek olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Rektörü Prof. Dr. Budak, “Doktorlarımızın bilimin yanında bir sanat yönlerinin de olduğunu düşünüyorum. Bu sanat doktorluğu icra etmenin yanı sıra burada dans, estetik ve benzeri projelerde gördüğümüz gibi farklı alanlarda da yeteneğe sahip olduğunuzu gösteriyor. Özel Çalışma Modülü uygulamasının öğrenci ve öğretim üyesinin etkileşimini sağlaması bakımından önemli olduğunu düşünüyorum. Hocaların bilgisi, tecrübesi ve yönlendirmesinden faydalanmak önemli bir imkan. Yeteneklerinizi ve kendinizi tanımanız açısından bu çalışmalar hayati önem taşıyor” dedi.

Özel Çalışma Modülü uygulamasından bahseden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Özel Çalışma Modülü Komisyon Başkanı Doç. Dr. Sezai Taşbakan, “Özel  çalışma  modülleri,  çekirdek  programın  yanı  sıra  yürütülen  ve  çekirdek  eğitim  programını güçlendiren,   öğrencilere  ilgi  duydukları  alanlarda  derinlemesine  çalışma  olanağı  veren,  iletişim, zaman  yönetimi,  hekimliğe  yaklaşımında,  sürekli  sorgulayan  bir  bakış  açısı  kazandıran,  farklı  ilgi alanlarına  yönelme ve kariyer  seçimi  için  hedeflediği  alanı  yakından tanıma  olanağı  veren,  yazılı ve  sözlü  sunum  yapma  gibi  becerileri  öğrencilerin   kullanmasına  ve  geliştirmesine   fırsat  veren  eğitsel  etkinliktir. Her yıl Anabilim dallarından 2. ve 3. sınıf öğrencilerinin bir sonraki yıl çalışacakları konu ile ilgili bilgilendirmeler alıyoruz. Bu bilgilendirmeler kapsamında çalışma modülünün ders programlarını öğrenci ve öğretim üyelerimize göre düzenliyor ve iyi sonuçlar elde edebilme yolunda çalışıyoruz” diye konuştu.

Özel Çalışma Modülü, çekirdek programın yanı sıra yürütülen ve çekirdek eğitim programını güçlendirmeyi ve öğrencilere ilgi duydukları alanlarda derinlemesine çalışma olanağı vermeyi hedefliyor.

Şenlik, öğrencilerin rehber akademisyenlerle hazırladıkları sunumlar ile devam etti. (Şakir Saraç/Ege Ajans)