Etkinlikte Konuşan Chp İzmir Milletvekillerinden Tacettin Bayır  Ak Parti'nin  Her konuda başarısız olduğu vurgusunu yaparak  Ak Parti'nin bugüne kadar altı Milli Eğitim Bakanı değiştirdiğini her gelenin yeni müfredat larla  eğitimi hep geriye götürdüğünü belirterek “ AKP okumuş eğitimli seçmen istemiyor. eğerki seçmen eğitimli olursa oralarda büyük oy kayıpları yaşıyorlar  İşte bu yüzden .Bugün sizler sadece okullarınızdan emekli oldunuz şimdi sokakta, Mahallenizdeki insanlara ışık olmanız  onları aydınlatmanız gerekiyor  “ dedi.

Atilla Sertel de   Akp yi Belediyeleri ve İktidarı kaybetme telaşı sardığını belirterek 2019 da Ülkenin AKP den kurtulacağını ifade etti.

Sertel Eğitim İş li Öğretmenlerden Sokak çocukları ile ilgili projelerine öncülük yapmalarını istedi  Sertel Dar gelirli Ailelerin çocukları  ile   Sokak çocuklarını  Dikiliden- Gümüldüre kadar  olan sahil  bandında oluşturulacak   Yaz Kamplarında çocukları Denizle buluşturacaklarını    Bu kamplarda çocuklara   Atatürk  ilke ve devrimlerini anlatmaya  Eğitim  li  öğretmenlerin  yapmasın istedi

Konfederasyon Genel Başkanı Hasan Kütük törende yaptığı konuşmada “  öğretmenler gününde gerek öğretmenlerin kendi sorunları gerek eğitim öğretimde yaşanan, öğretmenlerin çalışma istediğini ortadan kaldırmaktadır. Bütün bu zor koşullara  ve olumsuzluklara rağmen öğretmenler büyük bir özveri ile   görevlerini yerine getirmektedir. Yaşanan bu  sıkıntıların ve sorunların çözümü ancak bütün eğitim emekçilerinin örgütlenmesinden ve yanyana  birlikte mücadele etmesinden  geçmektedir.

Gerek öğretmenlerin gerekse ülkemizde ortaya çıkan gelişmelerden rahatsız olan ve kaygı duyan bütün toplum kesimlerinin Emek, Demokrası , Cumhuriyet ve Adalet ortak paydasında buluşarak Mücadele etmesi bugün çok daha önemli hale gelmiştir. “ dedi.

Konuşmalardan Sonra Emekli Olan Eğitim İş Üyesi öğretmenlere Plaket takdim edildi

Şube Binasındaki etkinliklere  Chp İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Atilla Sertel,  Chp Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Konfederasyon Genel Başkanı Hasan Kütük, Mali Sekreter Ali Taştan, Örgütlenme Sekreteri Barış Düdü, Eğitim Basın Yayın Sekreteri Semra Pektopal Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Genel Sekreter Ebru Sungar, Özlük Hukuk Sekreteri Maksut Balmuk, Eğitim İş Geçen Dönem Genel Başkanı Mehmet Balık, Birleşik Kamu iş Konfederasyonu İzmir İl Temsilcisi Tamer Yiğit Güler, Eğitim iş 1 Nolu Şube Başkanı Adem Yıldırım, , 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Cangı, Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şube Sekreteri Özkan Felek ile çok sayıda Eğitim İş üyesi katıldı.