Emekli olmak için yıl, yaş ve prim gibi bütün şartları tamamlamalarına rağmen 4B (Bağ-Kur) prim borcu bulunması nedeniyle emekli olamayanlar, yapılandırma yasası ile emekli olabilecekler.

Konuyla ilgili bilgi veren Kula SGK İlçe Müdürü İbrahim Kadri Koçak, “Bu kişilerin, 31 Ekim'e kadar Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurarak borçlarını yapılandırabilecekleri müjdesi verildi. Borcunu yapılandırarak emekli olmak isteyen ancak para sıkıntısı yaşayanlara da düşük faizli kredi imkanı geldi." dedi

KREDİ İMKANI

Koçak, "SGK ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolle, yeniden yapılandırma kapsamındaki Bağ-Kur'lu vatandaşlara, borçlarını ödeyip emekli olabilmeleri için kredi kullanma imkanı sağlandı. Bu imkandan yararlanmak isteyen sigortalılarımız prim yapılandırma başvurularını öncelikle sosyal güvenlik il/merkez müdürlüklerine yapacak, kurumdan alacakları 'prim borcunu ödemesi halinde emekli olabilecek' yazısıyla Ziraat Bankası şubelerine müracaat edecek.

Bu imkanla, birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda, 4B'den yaşlılık aylığı bağlanabilecekler, 4B prim borcunu ödemesi durumunda 4A'dan yaşlılık aylığı bağlanabilecekler, askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecekler ile durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecekler yararlanabilecek. Ayrıca Hak sahiplerine bağlanacak ölüm aylığı ve sigortalıya bağlanacak malüllük aylıkları banka ile imzalanan kapsamında değildir. İsteyenler Ziraat Bankası ile imzalanan protokol kapsamında kredi kullanarak borcunu peşin kapatacak. Böylece hem borcundan kurtulacak hem de emeklilik için beklemesine gerek kalmayacak. Kredinin taksitlerini de emekli aylığı bağlanınca ödeyebilecek." bilgilerini verdi. (milliyet)