EGE MECLİSİ - Engelli çocuklar Buca Belediyesi’nin tenis kurslarında kortlarla buluşuyor. Geçtiğimiz yıl başlattığı çalışmayla zihinsel engelli 250 öğrenciye tenis eğitimi veren Buca Belediyesi,projeyi tüm ilçe geneline yaymak ve tüm engelli çocukların tenis eğitimi alabilmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak 3 yıllık protokol imzaladı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina kursların başlama atışını öğrencilerle birlikte yaptı. Tenis sporu sayesinde sosyalleşirken, fiziksel güç ve enerjilerini sağlıklı kullanma yolunu öğrenecek olan öğrenciler, hayatlarında ilk kez raket ve filelerle tanışmasının heyecanını yaşadı.

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile zihinsel engelli çocuklar 3 yıl süresince ücretsiz tenis kursualacak. Geçtiğimiz yıl başlayan ve Buca’daki 25 okuldan 250 öğrencinin faydalandığı eğitimleri ilçe genelindeki tüm engelli çocuklara ulaştırmayı hedefleyen Buca Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak 3 yıllık protokole imza attı. Protokol, Buca Belediyesi tenis kortlarında Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Genel Koordinatörü Erdal Topuz’un katıldığı törenle imza altına alındı.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina,3 yıl boyunca sürecek ve Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim gören tüm zihinsel engelli öğrencileri kapsayan tenis eğitiminin açılış vuruşunu öğrencilerle birlikte yaptı. Başkan Piriştina’nın desteğiyle ilk atışlarını yapıp tenis hayatlarına başlayan öğrenciler keyifli bir gün yaşadı. 

Hayatlarında ilk kez raketle ve filelerle tanışan zihinsel engelli öğrenciler heyecanla gösterilen hareketleri yapabilmek için yoğun çaba sarf ederken, kendilerine bu imkanı sağlayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti. 

Buca Belediyesi Tenis Kulübü kortlarında haftada 5 gün, günde 1 saat verilecek eğitlere katılan öğrenciler, sosyal ve iletişim becerilerinin gelişmesinin yanı sıra ilk kez profesyonel eğitmenlerden tenis eğitimine katılmanın mutluluğunu yaşıyor.