2016 yılında şehrin elektrik alt yapı, şebeke yenileme ve arıza bakım onarım çalışmaları ile elektrik sorunlarının çözümüne yönelik 7,1 Milyon TL’lik yatırım yapıldı.

 

Gelişen Salihli’yi yatırımlarla destekliyoruz. 

GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Metin Demirdağ, yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. “Salihli ilçe merkezinde 2016 yılında gerçekleştirilen yatırımları şu şekilde sıralayabiliriz;

Yörük, Kurtuluş, Kırveli, Şehitler, Beşeylül ve Cumhuriyet mahallelerinde tüketicilerin yaşadığı gerilim düşüklüğünü önlemek ve yeni enerji taleplerinin karşılanmasına yönelik ilave trafolar tesis edilmiş ve mevcut trafolarda güç artımı yapılmış, aynı zamanda şebeke iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilerek zaman zaman meydana gelen enerji kesintilerinin önüne geçilmiştir.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi ile yürütülen koordineli çalışmalar ile Atatürk, Avar ve Şüheda caddelerindeki 7,5 km likelektrik dağıtım şebekesi yer altına alınmıştır. 

Ayrıca ilçede 17 adet yeni trafo, 27,19km orta gerilim hattı, 32,79km alçak gerilim hattı, 361 adet aydınlatma direği, 282 adet dağıtım panosu tesis edilerek tüketicilerimize kaliteli, kesintisiz ve sürekli elektrik kullanımına yönelik yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Gelişen Salihli’yi yatırımlarla destekliyoruz. ”

 

2017 Yılı da yatırım yılı olacak.

Yatırımların süreklilik gerektirdiğini ve 2016 yılında olduğu gibi 2017 yılında da yatırımların devam edeceğini dile getiren Demirdağ, “2017 yılında da bölgede yatırımlara devam edeceğiz

Ekonomik ömrünü doldurmuş ve yapılaşma nedeniyle sorun yaşanan bölgelerin tespiti yapıldı. Bu bölgelerde alt yapı yatırımları yapılacak aynı zamanda şebeke yenileme ve arıza onarım bakım çalışmalarımız devam edecektir.

Keli, Atatürk, Kurtuluş,Güneş, Gümüş ve Taytan mahallelerinde 8 adet trafo tesis edilecek,   Orhaniye caddesindeki havai hatlar yeraltına alınacak. 

Salihli ilçe merkezini besleyen Trafo Merkezinde fider dönüşümü yapılacaktır. 

Kale, Kemer – Akkeçili, Y. Poyraz-Yazla, Yağmurlar-Acıdere, Çelikli ve Bahçecik mahallelerinde köy şebekeleri yenilenecek.

Kemerdamları mahallesi Musalar mevkii trafo güç artışı çalışmalarının yapılması için gerekli proje çalışmaları da başladı.  Kaliteli yatırım; kaliteli enerji arzının teminatıdır. Hedefimiz enerji kesintisinin ne olduğunu bilmeyen nesiller yetişmesine destek olmak.” diyerek sözlerini noktaladı.  

 

GDZ Elektrik Dağıtım Hakkında

GDZ Elektrik Dağıtım, 2013 yılından itibaren İzmir ve Manisa illerinde elektrik dağıtım hizmeti vermektedir. GDZ Elektrik Dağıtım, hizmet bölgesinde 3.095.983  aboneye yıllık 14 milyon MWh elektrik dağıtımı yaparak kesintisiz, kaliteli, güvenli ve sürekli elektrik sunmak üzere dağıtım altyapısının geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için gereken teknolojik yatırımları gerçekleştirmektedir.

Müşteri odaklı çalışma anlayışıyla abonelerine en iyi hizmeti vermeyi ilke edinmiş olan  GDZ Elektrik Dağıtım’ın  İzmir ve Manisa illerinde 47 hizmet merkezi bulunmaktadır.