EGE MECLİSİ - İGC Genel Kurulu'na yönelik çalışmalara devam eden Tayfur Göçmenoğlu ve ekibi, son olarak Haber Türk Gazetesi'ni ziyaret etti. Haber Türk Gazetesi Temsilcisi Osman Gencer ve gazete çalışanlarına projeleri hakkında bilgi veren Göçmenoğlu, İGC yönetiminde ilkelerinden ödün vermeyen, "siyaset üstü" bir yaklaşımla hareket edeceklerini ve üyelere aidiyet kazandıracak bir yönetim anlayışında olacaklarını kaydetti.

 

İGC'nin sadece İzmir'in değil Türkiye'nin en güçlü meslek örgütleri arasında yer aldığını ve bu özelliğini geçmişten gelen birikimleri ile mesleki gücünden sağladığını belirten Göçmenoğlu, hayata geçirecekleri projeleri hakkında bilgi verdi. 

Göçmenoğlu,  geniş katılımlı, şeffaf yönetim anlayışını benimseyeceklerini aktararak şunları söyledi: "İzmir'deki gazetecilerin oluşturduğu platform ve örgütler, ürettikleri projelerin hayata geçirilmesi ve sorunların giderilmesine yönelik çabalar sarf ediyor. Yeni dönemde biz, kentteki tüm gazetecilik örgütlerinden temsilcilerin katılımı ile çalışma ve işbirliği grupları oluşturacağız. Ortak projeler geliştirerek sorunların çözümünde, mesleki gelişime katkı sağlanmasında daha etkili tavır ortaya koyacağız. Şeffaf bir yönetim anlayışı benimseyerek, görevde olduğumuz dönem boyunca tüm faaliyetlerimizi belirli periyotlarda bağımsız denetim kurumlarına denetleterek, raporları üyelerimizle paylaşacağız."

Dikili arazisi gelir sağlayacak

Cemiyetin her kuruşunun ve varlığının kendileri için önem taşıdığını dile getiren Göçmenoğlu, Dikili'de İGC'ye ait 40 dönüm arazinin "tarla" vasfında olması nedeniyle atıl durumda kaldığını ifade ederek, "Son dönemde enerji konusunda çıkarılan yasalar üzerine yaptığımız araştırmalarda, Dikili'deki arazi için gelir getirici fırsatlar yakalanabileceğini gördük. Bu arazinin, çevreye uyumlu güneş enerjisi panelleriyle donatılarak elektrik üretiminde kullanılması amacıyla kiraya verilerek cemiyete gelir sağlaması yönünde ön çalışmaları gerçekleştirdik" bilgisini aktardı.