Dünya Sağlık Örgütü'nde çeşitli projelere liderlik eden ve Harvard Üniversitesi’nde tıp dersleri veren Global Sağlık Konseyi Başkanı Jonathan Quick, Avustralya gribi adı verilen sinsi bir hastalığın 300 milyon kişinin yaşamını yitirmesine neden olabileceği konusunda uyardı.Avustralya gribi' adı verilen yeni bir salgının gelmekte olduğunu belirten Jonathan Quick, hayvandan insana geçebilen virüsün dünya genelinde 33 milyon kişiyi etkileyebileceğini söyledi.

SİNSİCE İLERLİYOR

Virüsün insan vücuduna girdikten 4 gün sonra semptomların ortaya çıktığını ifade eden Jonathan Quick, hastalığın sinsi bir şekilde ilerlediği için öldürücü olabileceğine dikkat çekti.

HASTALIKTAN NASIL KORUNULUR?

Jonathan Quick, hastalıktan korunmak için öncelikle ucuz ve işlenmiş hayvansal gıda tüketiminden kaçınılması gerektiğini söyledi.Uzmanlar, salgın hastalıklara neden olan virüslerin ilk halkasının kuş gribinin yaygın olarak görüldüğü vahşi su kuşları olduğunu belirtiyor. Daha sonra ise yabani bir kuşun virüsi başka bir kuşa, oradan da onu yiyen hayvanlara geçiyor. Farklı türlerde konaklayan virüs değişime uğrayarak son derece ölümcül ve bulaşıcı hale gelebiliyor.