İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 3 Ağustos Cumartesi günü başlatacağı ‘Temizlik Seferberliği’ kampanyasına Güzelbahçe Belediyesi önce başladı.

Güzelbahçe Belediyesi Fen İşleri Şantiyesi'nde sabah mesaisiyle şantiyede toplanan belediyenin temizlik, fen işleri ve büro personelleri, belirlenen yerlerde temizlik çalışması yaptı. 

‘En iyi temizlik, kirletmemek’

Başlarında Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları ve müdürlerinde olduğu ‘temizlik seferberliği’ne vatandaşlarda destek verdi. Temel amacın kirletmemek olması gerektiğine değinen Başkan Mustafa İnce, “ Biz bugün bir farkındalık yaratmak amacıyla burada personelimizle birlikte çevre temizliği yapıyoruz. Temizlik şantiyemiz her gün düzenli olarak planlandığı şekilde çöp toplama işlemini yapıp, cadde, sokak ve bulvarlarda süpürge ekibimiz her gün temizliklerini yapmaktalar. Park bahçe ekibimiz rutin park bahçe temizliklerini yapmaktalar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in söylediği gibi ‘Bu şehir bizim evimiz. Caddelerinden sokaklarına, evimizin balkonlarından parklarına kadar;  böyle bakmamız lazım. Aslında bu farkındalık yaratma, bilinç oluşturma, kültür değişikliği yaratma işi. Temizlik bizim toprağımızda kökümüzde olan bir hikâye’ evet bu şehri evimiz gibi görmemiz gerekiyor. Nasıl ki evimizin içine içtiğimiz pet şişeyi atmıyorsak, nasıl ki yediğimiz elmanın kabuğunu etrafa saçmıyorsak çevremizi de bu bilinçle bu anlayışla korumamız gerekiyor. Burada bugün bu seferberliği başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz ve personelimizle başladık. Bunu daha da yaygınlaştırmamız gerekiyor. Asıl en büyük temizlik kirletmemekten başlar. Eğer toplumumuz bu konuda daha fazla özen göstermiş olsa ne sokakları temizlemek için personele ihtiyaç olur ne de bu tür organizasyonları yapmamız gerekir. Bu çalışmaların temeli eğitim. Çocuklarımıza bunun eğitimini okullarda iyi bir şekilde anlatırsak gelecek nesiller bu bilinçle hareket edip çevreye daha çok sahip çıkarlar” dedi.