EGE MECLİSİ - İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, toprak havuz balıkçılığı yapan firmaların elektrik fiyatlarının yüksekliği nedeniyle sıkıntı yaşadığını belirterek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından cevaplanması istemiyle TBMM'ye  soru önergesi verdi.

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Muğla bölgesinde toprak havuz balıkçılığı alanında faaliyet gösteren üretici firmaların en büyük sorunlarının başında pahalı elektrik fiyatları geldiğini söyledi. Ergun, bu firmaların yüksek elektrik fiyatlarının yüksekliği nedeniyle zor günler geçirdiğini belirterek, "Yüksek elektrik faturalarını ödeyemeyen işletmelerin elektrikleri hemen kesildiği için, bazı havuzlarda çok büyük maddi kayıplar yaşanmakta ve on binlerce balık telef olmakta.  Bazı işletmeler ise çaresizce üretim maliyetlerini daha da fazla artıran jeneratör kullanımına başvurmakta" dedi. Ergun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in cevaplaması talebiyle şu soruları yöneltti:

"Bakanlığınızın üretim faaliyeti gösteren firmalara uyguladığı indirimli tarifeleri, toprak havuz balıkçılığı alanında faaliyet gösteren firmalara uygulama yetkisi var mıdır? Toprak havuz balıkçılığı alanında faaliyet gösteren üreticilerin kullandıkları elektriğin fiyatında her hangi bir indirime gitmeyi planlıyor musunuz?"