EGE MECLİSİ - İhtiyaç sahibi öğrencilere ihtiyaçları dahilinde yardımda bulunan 'Üşümesin Ayaklar Derneği'nin 24 Kasım 2017 Öğretmenler Günü'nde adresi İzmir Ödemiş oldu. Dernek, Ödemiş Çapacızade İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 175 öğrenciye ayakkabı hediye etti.  

Merkezi Antalya'da bulunan ve 47 ilde gönüllü hizmet veren 'Üşümesin Ayaklar' Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Esin, "Daha çok kırsal kesimde yer alan okullarla görüşerek, öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda mont, ayakkabı, kırtasiyelik malzeme yardımında bulunuyoruz. Gönüllü dostlartımızla bir arada koordineli çalışıyoruz. Kendi ilindeki ihtiyaçları belirleyen arkadaşlarımız, yönetim kuruluna ihtiyaçları bildiriyor ve bizler de yönetim kurulu olarak bölgeye gidip desteklerimizi sağlıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

ÖZGE'NİN AYAKLARI ÜŞÜMESİN

Dernek adının ilk yardım ile başladığını dile getiren  Esin, hikayeyi şöyle anlattı: "Yağmurlu bir günde, arkadaşlarla dışarıda kahvaltı ederken bir kız çocuğu gördük. Okula gitmeye çalışıyordu. O sırada hesap ödüyorduk ama onun çantasını annesi eliyle dikmiş, ayakkabısı yırtıktı. Hesabı ödediğim miktara baktım, çok yüksekti, utandım. Dedim ki; arkadaşlar, biz bu kahvaltıyı evde yapıp, bu çocuğa iyi bir şey yapabilirdik. Peşinden gittik, çocuğu yakaladık, 'Bizimle gelir misin?' diye sorduk, tedirgin oldu, sonra ikna ettik geldi. Ayakkabı, mont ve çanta aldık. Çok duygulandı, biz de çok duygulandık. 'Ayaklarım çok üşüyordu' dedi. Ben de, 'Bundan sonra üşümesin ayaklar' dedim ve ardından zamanla yardımlarımız bu noktaya geldi.