EGE MECLİSİ - İzmir Valiliği, gök gürültülü sağanak yağışlara karşı bir açıklama yaparak, uyarıda bulundu. 25 Mayıs 2018 Cuma gününden itibaren başlayacağı tahmin edilen sağanak yağışın, İzmir ve çevresindeki(Manisa, Aydın) illerde görüleceği ve ani su baskını ve sellere karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

 

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle: 

"Yurdumuzun bugünden (25 Mayıs 2018 Cuma) itibaren batı bölgelerimizden başlayarak yeni yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yarın Bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar Aydın il geneli ile İzmir ve Manisa’nın doğusunda yer yer etkili olacağı tahmin ediliyor.

26 Mayıs Cumartesi günü Bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar Aydın il geneli ile İzmir ve Manisa’nın doğusunda yer yer etkili olacağı tahmin ediliyor.

27 Mayıs Pazar günü Bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların önümüzdeki hafta içi Pazartesiden Cumaya kadar yine iç bölgeler ile doğu kesimlerde aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Cuma ve Cumartesi günü için beklenen yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hava sıcaklıklarında yurdumuzda etkili olacak yağışlı sisteme rağmen önemli bir değişiklik olmayarak ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor.

Oluşması Muhtemel Riskler

Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar. "