EGE MECLİSİ - Türkiye bugün sandık başına oy vermeye gitti ve ortaya bir çok farklı sahne çıktı. İşte kimisi şaşırtan, kimisi güldüren sandık başı haberleri...

 

BİNALİ YILDIRIM' BENZEYEN ADAMA İLGİ

Binali Yıldırım’a benzerliği ile tanınan Zekeriya Yetkin, İzmir'de meraklı bakışlar arasında oyunu kullandı. Sandık görevlileri Yetkin’i Binali Yıldırım zannederken, şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar da Binali Yıldırım’ın benzeri ile fotoğraf çektirdi. 

İzmir'de matbaacılık yapan 62 yaşındaki Zekeriya Yetkin, eski başbakan ve Cumhur İttifakı’nın AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'a olan benzerliği ile tanınıyor. Yetkin, yerel seçimler nedeniyle Karabağlar ilçesinde bulunan Ahmet Ragıp Üzümcü İlkokulu’nda eşi Hafize Yetkin ile birlikte oy kullandı. Çevredekilerin meraklı bakışlarına maruz kalan Yetkin’i gören sandık görevlileri de şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bazı sandık görevlileri, birbirlerine gelen kişinin Binali Yıldırım olup olmadığını sordu. Vatandaşlar da Yetkin’in Binali Yıldırım ya da onun bir akrabası sandıklarını söyledi. Okula oy kullanmaya gelen vatandaşlar, Yetkin ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. 

"Görünce çok şaşırdım" 

Fulya Vandemir isimli vatandaş, "Görünce çocuk şaşırdım. Çok benziyorlar. Hatta birine ‘Binali Bey’in akrabası mı?’ diye sordum, meğer benzeriymiş" derken, Fatoş Dirlik ise, "Okulda vatandaşlar ‘Binali Yıldırım mı geldi?’ diye sordular. Ben de onun çok sevilen bir ağabeyimiz olduğunu söyledim" diye konuştu. 

"Beni burada yalnız bıraktı" 

Oy kullanma işleminin ardından konuşan Yetkin, "Oy kullanmak her Türk vatandaşının demokratik bir görevi. Biz de hanımla bu görevimizi yapmak için sandık başına geldik. Ülkemiz için hayırlı olsun. Bazı vatandaşlar akrabası sanıyor, bazıları benzeri olduğumu hatırlıyor. ‘Sizi televizyonda, Binali Bey’in mitinginde, bir açılışta görmüştüm’ diyorlar. Ben de bundan onur duyuyorum. Binali Bey’e de başarılar diliyorum. Beni burada yalnız bıraktı ama ben onun yokluğunu aratmıyorum. Sağ olsun. Vatandaşlarımız beni gördüğünde akıllarına Binali Yıldırım geliyor ” dedi. 

OYUNU PAPAĞANLARIYLA KULLANDI

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde restoran sahibi Mehmet Kıvılcım, 'Alex' ve 'Cafer' isimli papağanlarıyla oyunu kullandı. Şaşkın bakışlar arasında okuldaki sandığına gelen Kıvılcım'ın oyunun bulunduğu zarfı ise papağanı taşıdı.

Pamukkale Mahallesi'nde restoran sahibi Mehmet Kıvılcım, yerel seçimlerde oyunu papağanlarıyla birlikte kullandı. Mehmet Kıvılcım, 'Alex' ve 'Cafer' isimli iki papağıyla, Şehit Mustafa Uygun İlkokulu'na geldi. Diğer seçmenlerin şaşkın bakışları arasında okulun 1'nci katındaki 2259 numaralı sandığa giden Kıvılcım, omzundaki papağanlarıyla sandık kurulunun önüne geldi. Ardından oy pusulalarını alan Kıvılcım, papağanlarıyla birlikte kabinde oyunu kullanıp zarfa koydu. Zarfı ise sandığa kadar, 'Alex' ağzında taşıdı. Daha sona Kıvılcım, oyunu sandığa attı. Mehmet Kıvılcım, papağanlarıyla birlikte demokrasi şenliği yaratmak istediğini belirterek, "Alex iki yaşında. Cafer ise 7 yaşında. Her yere onlarla birlikte gidiyorum. Seçime de onlarla birlikte geldim. Demokrasi şenliği yaratmak istedim. Papağanlarımla birlikte ben de oyumu kullandım" dedi.

Oyunu seyyar sandıkta gözyaşları içinde kullandı

İZMİR'de, felçli olduğu için sandığa gidemeyen Müşerref Karahan (83) ile İhsan Özgenoğlu (78), oyunu evlerine getirilen seyyar sandıkta kullandı. Oyunu kullanırken duygulanan ve gözyaşlarına hakim olamayan Karahan, "Çok mutluyum" dedi.

İzmir'de yerel seçimler için saat 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi sürüyor. Seçmenler ikamet ettikleri mahallelerdeki okullara gidip oylarını verirken, çeşitli engellerinden ötürü okullara gidemeyecek durumda olan bazı vatandaşlar ise oylarını ilçe seçim kurulu görevlilerince evlerine getirilen seyyar sandıklarda kullanıyor. Konak ilçesinin Eşrefpaşa semtindeki 540 Sokak'ta oturan ve geçirdiği felç nedeniyle hareket kabiliyetini büyük oranda yitiren Müşerref Karahan ile aynı mahallede oturan ileri derecede parkinson hastası İhsan Özgenoğlu da oylarını evlerine getirilen seyyar sandıklarda kullandı. Önüne koyulan paravanın ardında, oğlu Yıldıray Karahan'ın yardımıyla oyunu kullanan Müşerref Karahan, gözyaşlarına hakim olamayarak çok mutlu olduğunu belirtti. Son 3 yıldır, parkinson hastalığı nedeniyle evinden çıkamayan ve yatağa mahkum olan İhsan Özgenoğlu da oyunu evinde kullandı. Eşi Hanife Özgenoğlu'nun yardımıyla, dizlerine koyulan paravanın arkasında oyunu kullanan İhsan Özgenoğlu, görevlilere teşekkür etti.

Ambulansla getirildiği okulda oyunu kullandı

İZMİR'in Konak ilçesi Göztepe Mahallesi'nde parkinson hastası Cemile İşleğen (86), yaşadığı sağlık sorunundan dolayı yürümede güçlük çektiği için ambulansla oy kullanacağı okula götürüldü.

İzmir'de seçmenler oy kullanmak için sabah saatlerinden itibaren sandık başlarına gitti. Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri, kentteki hastane ve evlerinden çıkamayacak durumdaki hasta ve yaşlıları, oylarını kullanabilmeleri için sandık başına götürdü. Parkinson hastalığı sebebiyle yürümede güçlük çeken Cemile İşleğen de 112 Sağlık ekiplerinin yardımıyla ambulansla evinden alınarak oy kullanacağı Göztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne getirildi. Okul bahçesinde duyarlı davranışından ötürü vatandaşlardan takdir gören İşleğen, oy kullanacağı okulun ilk katındaki 1141 nolu sandığa çıkarıldı. Ekiplerin ve vatandaşların yardımı ile sandık oy kabininde yerini alan İşleğen, oturulabilen sedye üzerinde oyunu kullandı. İşleğen, oy kullanma işleminin ardından, kendisine oy kullanmak için yardım eden devlet yetkililerine teşekkür etti ve oy verme işleminin ardından yine ambulansla evine götürüldü. (DHA/İHA)