EGE MECLİSİ - İzmir'de önceki yıllarda Yeşildere'deki alana kurulan kurban pazarına, İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından önce izin çıkmadı. Ardından vatandaşlardan gelen itiraz dilekçelerini inceleyen komisyon, fikrini değiştirdi ve mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla ilk toplantıda olumsuz görüş bildirdiği Yeşildere ve Halkapınar'a ikinci toplantıda izin verdi.

Konak Kaymakamı Mehmet Eriş'in başkanlığında toplanan İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu, 31 Temmuz'da yaptığı ilk toplantı ile ilçe sınırları içerisinde kurban kesim ve satış yerlerini belirledi. Komisyon, vatandaşlardan gelen dilekçeleri de değerlendirdi. Yapılan ilk toplantıda ilçe sınırları içerisinde herhangi bir kurban satış yeri belirlememe kararı alındı ve önceki yıllarda Yeşildere'de kurulan kurban pazarına bu kez izin çıkmadı. Fakat vatandaşlardan gelen itiraz dilekçelerini inceleyen komisyon, 8 Ağustos Çarşamba günü yaptığı ikinci toplantıda, farklı bir karar aldı. Daha önce kurban satışı yapılmasına izin verilmeyen Yeşildere'ye, ikinci toplantıda izin çıktı. Komisyon, kararının gerekçesini 'muhtemel mağduriyetlerin önlenmesi' şeklinde açıkladı. Kararda ayrıca alan içerisinde kesime de izin verildi. Komisyonun kararında, "Yeşildere mevkiindeki kurban satış ve kesim yeri olarak talep edilen yerin arazi bütünlüğünün sağlanması, etrafının duvar, çit ve benzeri ile çevrilmesi, bu yer için daha önceki kararlarda da istenilen kurban hizmetleri şartnamesindeki diğer şartların tamamlanması tarihinden geçerli olmak üzere söz konusu alana kurban satışı ve kesim izni verildi" denildi.

HALKAPINAR'A DA İZİN ÇIKTI

Halkapınar Mahallesi için daha önce olumsuz yönde çıkan kararda da değişikliğe gidildi. Komisyon, bu alan için Yeşildere ile aynı kriterleri belirleyerek kesim ve satış izni verdi. Komisyon, bir vatandaşın, Zeytinlik Mahallesi 1140 sokakta bulunan arsanın, kurban satış ve kesim yeri olarak kullanılması talebine olumsuz görüş bildirmişti. Yapılan ikinci toplantıda da aynı vatandaşın itiraz dilekçesi görüşüldü ve yine olumsuz karar çıktı. Komisyonun aldığı kararın ardından Yeşildere'de kurban satış pazarları kuruldu. Alanda, önceki yıllarda olduğu gibi kurban satışları da başlamış oldu. (Umut KARAKOYUN/DHA)