EGE MECLİSİ - 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, İzmir'de renkli etkinliklerle kutlanacak. İlk tören Cumhuriyet Meydanı'nda saat 8.30'da gerçekleşecek. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak bayraklar göndere çekilecek. Aynı yerde 9.30-11.00 saatleri arasında bando eşliğinde bir tören düzenlenecek.

İzmir'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Alsancak Cumhuriyet Meydanı'nda kutlanacak. Saat 8.30'da gerçekleşecek. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak bayraklar göndere çekilecek. Aynı yerde 9.30-11.00 saatleri arasında bando eşliğinde bir tören düzenlenecek. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu'nun kutlama mesajının ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, Gençliğin Ata'ya Cevabı ve şiirler okunacak. Törende jimnastik ve trampolin şov gösterisi, halk oyunları, step-aerobik, bando gösterisi yapılacak. Anadan Ata'ya Bisiklet Turu ile bisikletçiler İzmir Valisi Erol Ayyıldız'a Türk Bayrağı takdim edecek. 19 Mayıs'ta yapılacak kutlamalar karate kata gösterisi, vals ve engelsiz vals gösterilerine de sahne olacak. Meydanda dev Türk Bayrağı'nın katılımcılar tarafından açılmasının ardından dağcıların Türk Telekom binasından inişleri ve paramotor geçişi gerçekleşecek.

BELEDİYEDEN GENÇLİK FESTİVALİ

İzmirliler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği etkinliklerle de 19 Mayıs coşkusuna ortak olacak. İnciraltı Kent Ormanı'nda 17-19 Mayıs'ta 3. İzmir Gençlik Festivali yapılacak. Gençler çadırlarını kurarak alanda kamp yapacak, çeşitli konserlerle festival coşkusu yaşayacak. Kütüphane çadırı ile gençlerin kitap okuyabilmesine imkan tanınacak. Kişisel gelişim atölyesi, oyun çadırı, eğlence, spor ve sahne etkinlikleri ile gençler bayramın tadını çıkaracak.

HAYKO CEPKİN VE CEYLAN ERTEM KONSERİ

Pazar sabahı saat 08.00'de Konak Meydanı ve Üçkuyular Vapur İskelesi arasında 19 Mayıs Yol Koşusu yapılacak. Saat 19.19'da Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşecek 100. Yıl Fener Alayı renkli görüntüler oluşturacak. Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak konserlerde saat 21.30'da Gençlik Orkestrası, 22.00'de Ceylan Ertem, 23.00'te Hayko Cepkin sahne alacak.

SPOR DOLU BİR BAYRAM

Kutlamalar kapsamında hafta sonu İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tenis, badminton, atletizm, masa tenisi, buz sporları, halter ve tekvando branşlarında spor etkinlikleri gerçekleştirilecek. İl Kültür Turizm Müdürlüğü ise pazar günü saat 19.19'da Menemen Spor Salonu'nda Dünya Atabarı Oynuyor gösterisi, 20.00'de Bornova Kültür ve Sanat Merkezi'nde Devlet Klasik Türk Müziği Korusu konseriyle 19 Mayıs coşkusunu İzmirlilere yaşatacak. (Mustafa KÖPRÜLÜ/DHA)