EGE MECLİSİ - İzmir’de hastalara aile şefkati veren Tepecik Palyatif Bakım Merkezi’nde tedavi gören 80 yaşındaki Ahmet Dereköylü, söylediği şarkılarla hastalara moral veriyor. 

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi, hastalara kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için her türlü imkanı tanıyor. Kronik ağrıları bulunan ağır hastaları, doktor ve sağlık personelleri iyileştirmek için çalışırken, hastaların psikolojik yönden desteklenmesi de gözetilerek istekleri kırılmıyor. Palyatif Bakım Merkezi’nde yumuşak doku tümörü rahatsızlığı sebebiyle tedavi gören Ahmet Dereköylü, bir zamanlar profesyonel olarak da şarkı söylediğini ve yıllar sonra yeniden başladığını ifade etti. 

 

“En son askerde söylemiştim, suskunluğumu bozdum”

Hastalara söylediği şarkılarla müzik ziyafeti çekerek moral veren Ahmet amca, “Burada ben de dahil olmak üzere hastaların bir moral bozukluğu oluyor. En son askerde şarkı söylemiştim. Onun dışında suskunluk buraya kadarmış bir de burada başladık. Bu konuda bana gösterilen fırsattan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Moral buluyoruz, mutlu oluyoruz”

Ahmet Dereköylü'nün şarkılarıyla moral bulduklarını söyleyen merkezdeki diğer hastalar ise hasta ve yakınlarına verilen hizmetten dolayı memnun olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Yapılan tedavilerden dolayı dışarı çıkamıyoruz ve burada böyle bir imkan bulmak bize iyi geliyor. Zaman zaman istek şarkılar da istiyoruz ve sağ olsun Ahmet amcamız her birini seslendiriyor. Moral buluyoruz, mutlu oluyoruz." (Mihrap Düzöz-Abdülaziz Baydilli/İHA)