EGE MECLİSİ - Geçen hafta İzmir’de 2 yaşındaki Suriyeli kız çocuğun boğularak ölmesinin ardından yerel bir gazetede çıkan “15 kişi tecavüz etti” haberlerine tepki gösteren aile, gazeteye ateş püskürdü.

 

Geçtiğimiz hafta İzmir’in Torbalı ilçesinde 2 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu boğularak hayatını kaybetmiş, olay hakkında yerel bir gazetede çıkan asılsız haber ise herkesi şoke etmişti. 2 yaşındaki Suha Aluş’a 15 kişinin tecavüz ederek öldürüldüğü ifadeleri kamuoyunu uzun süre meşgul ederken, asılsız haber üzerine Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, yaptığı açıklamada yanlış haberden dolayı soruşturma başlatılacağı ifadesini kullanmıştı. Evlatlarını kaybederek büyük bir acı yaşayan talihsiz anne-baba, 4 yıl önce Torbalı’ya gelerek yerleştiklerini söyledi.

Tek çocukları Suha’yı kaybetmenin acısını yaşadıklarını ifade eden Hedil-Muhammed Aluş çifti, yapılan yanlış haberle ilgili hukuki süreç başlattıklarını ve bu haberi yapanların cezasını çekmesini istediklerini söyledi.

Büyük bir acı yaşadıklarını anlatan baba Muhammed Aluş, “Rabbim kimseye yaşatmasın bu acıyı. Acımızı doğru dürüst yaşayamadık. Çıkan yalan haber bizi daha çok yaraladı. Araştırılmadan ve konuyu teyit ettirmeden nasıl haber yapılabilir? Tüm raporlar elimizde. Tecavüz olayı kesinlikle doğru değildir. Fakat biz Aluş ailesi olarak bu sürecin takipçisi olup bu haberi yapan ve yayınlatan gazete hakkında hukuki sürecimizi sürdüreceğiz. Adalet yerini bulsun” dedi. Baba Aluş, çıkan haberden dolayı birçok telefon aldıklarını ve telefon edenlerin hakaret edip kendilerine küfrettiklerini söyledi. (Amede Alpagüt/İHA)