EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaşama geçirilen "Kıyı Tasarımı Projesi" ile çehresi değişen sahiller, Günbatımı Konserleri'yle bir kez daha canlanacak. Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde farklı tarzlarda müzik yapan dört koro ve bir orkestra 22 Nisan Pazartesi akşamı aynı saatte kentin iki yakasında sahne alacak.

Boğaziçi’nden Körfez'e

"İzmirDeniz" projesi kapsamındaki kıyı düzenlemelerinin yanı sıra, İzmirlilerin denizle bağını güçlendirmek amacıyla yaşama geçirilen kültürel etkinlikler de sahillere renk katıyor. Bu kapsamda düzenlenen “Günbatımı Konserleri' ise üçüncü sezonuna giriyor. 22 Nisan Pazartesi günü "Gün Batımında Boğaziçi'nden İzmir'e Müzik" başlığı altında kentin iki yakasında eş zamanlı olarak konserler düzenlenecek.

Boğaziçi Üniversitesi Klasik Müzik Korosu, Caz Korosu ve Pop Korosu saat 19.00'dan itibaren peş peşe sahne alarak Bostanlı Günbatımı Terası’nda İzmirlilere müzik ziyafeti sunacak.

Aynı saatte Karantina Meydanı'nda ise Boğaziçi Üniversitesi Rock Korosu ile BümkOrkestra konser verecek.

Boğaziçi Müzik Kulübü'nün tarihçesi: "Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü" kökenleri Robert Koleji’ne dayanan ve Türkiye’nin en eski müzik kulüplerinden biri olarak 1974’ten beri müziğin her alanında faaliyet gösteriyor. Kulüp her sene yaklaşık bin üyesiyle müzik yapıyor. Uzun süren çalışmaların ardından ortaya çıkarılan müzikal performansları sergilemek amacıyla yaptıkları turneler kapsamında bu yıl Boğaziçi Üniversitesi Caz, Klasik, Rock ve Pop Koroları ile İzmir’e geli yor.