EGE MECLİSİ - İzmir'in Çeşme ilçesinde, 11 yaşındaki erkek çocuğunu istismar etmek için kandırmaya çalıştığı iddiasıyla vatandaşlar tarafından linç edilmek istenirken, polisler tarafından kurtarılarak gözaltına alınan V.İ. (39), sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, 12 yaşındaki kız çocuğunu G.B.'yi taciz etmeye çalışırken mahalleli tarafından yakalanarak linç edilmek istenen M.Ş. de sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

 

ÇEŞME'DE LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ

Dün meydana gelen olayda, Ilıca Mahallesi'ndeki çiçekçinin oğlu olan erkek çocuğu, elini kesince, yara bandı almak için yakındaki eczaneye gitti. İddiaya göre, yara bandını aldıktan sonra eczaneden çıkan çocuğun yanına yaklaşan, sonra elini çocuğun omuzuna atan V.İ., 'Bakkaldan çikolata alacağım' diyerek kandırmaya çalıştı. Bu sırada eczane çalışanları dışarıya çıkarak, V.İ.'yi yakaladı. Durum polise bildirildi, çocuğun babasına da haber verildi. Çevrede toplanan öfkeli kalabalık ise V.İ.'yi linç etmek istedi. Bu sırada gelen polis ekipleri, araya girerek V.İ.'yi  öfkeli kalabalığın elinden kurtardı. Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen V.İ., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

KARŞIYAKA'DAK ŞÜPHELİ DE SERBEST

Öte yandan İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, 12 yaşındaki kız çocuğunu G.B.'yi taciz etmeye çalışırken mahalleli tarafından yakalanarak linç edilmek istenen M.Ş. sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Olay, dün saat 19.00 sıralarında Şemikler Mahallesi 6274/1 Sokak'ta meydana geldi. 12 yaşındaki kız çocuğu G.B., M.Ş.'nin yolunu keserek kendisine arkadaşlık teklif ettiğini ve telefon numarasının yazılı olduğu notu verdiğini ailesine söylemesi üzerine, küçük kızın babası ve yakınları harekete geçti. Mahalle sakinleri tarafından sokakta yakalanan M.Ş., öfkeli kalabalık tarafından darp edilirken, çevredekilerin ihbarı üzerine gelen polis kavgayı ayırdı. Polisin yaptığı incelemede M.Ş.'nin daha önce de G.B.'nin önünü keserek arkadaşlık teklif ettiğini belirlemesi üzerine M.Ş. gözaltına alındı. Mahalle sakinleri tarafından darp edilen M.Ş., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen M.Ş. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  (Güneş ATAGÖZ-Mehmet GÜNEY/DHA)