EGE MECLİSİ - İzmirli başkanlar, 23 Nisan'ın geleneksel töreni olarak, çocuklara koltuklarını devretti. Koltuklara oturan çocuklar hem güldürdü hem düşündürdü.

BAYRAKLI’DA DEVE GÜREŞLERİ KALDIRILDI

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu 100. Yıl İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Ada Aktaş’a bıraktı. Minik Başkan ilk icraat olarak deve güreşlerini kaldırdı, oraya harcanacak paranın maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen öğrencilere ve burslara harcanmasını istedi.

Bayraklı’nın dezavantajlı mahallelerinden Çiçek Mahallesi’nde oturduğunu söyleyen minik başkan, sosyal faaliyetler, doğa ve çevre dostu projeler ile temizlik konularına dikkat çekti, deve güreşlerinin kaldırılıp, yerine daha fazla öğrenciye burs verilmesi talimatını verdi. Başkan Sandal da deve güreşinin kaldırılıp, ona harcanacak paranın maddi sıkıntılar nedeniyle eğitimlerinde sorun yaşayanlara aktarılacağını söyledi.

ÜLKEME HİZMET ETMEK İSTİYORUM

Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan minik Başkan Aktaş, “Yurt dışında matematik alanında üniversite okuyup, sonrasında ülkemize dönüp hizmet etmek istiyorum. Kendi mahallemde de parkların, yeşil alanların, sosyal alanların olmasını istiyorum. Doğa ve çevreye çok önem veriyorum. Arkadaşlarımın güvenle oynayabilecekleri yeni alanlar olmasını istiyorum. Çöplerimizin, trafiğin yoğun olduğu zamanlarda değil, akşam saatlerinde toplanmasının daha uygun olacağını düşünüyorum. Yaşlılara, kadınlara, çocuklara ve engellilere yönelik sosyal sorumluluk projelerinin artırılmasını istiyorum. Onların bizim için ayrı bir yeri var. Okuduğum 100. Yıl İlkokulu Milli Eğitim Bakanlığı'nın dezavantajlı okulların iyileştirilmesi projesi kapsamında iç dış boyasının ve gerekli tadilatların yapılmasını istiyorum” diye konuştu.

DEVE GÜREŞLERİ İPTAL

Deve güreşlerini sevmediğini ve karşı olduğunu belirten minik başkan, “Deve güreşleri bana sirk gibi geliyor. Hayvanlara eziyet oluyor. Bence deve güreşlerine para harcayacağınıza onun yerine daha fazla burs verilsin. Deve güreşi bitsin, çocuklara burs verilsin” dedi.

'TALİMATLARI TİTİZLİKLE YERİNE GETİRECEĞİZ'

Dünyada tamamen çocuklara ve gençlere ait bir kentin olmayışından yola çıkıp, “Dünya çocuk ve gençlik kenti Bayraklı” vizyon projesini hazırladıklarını hatırlatarak, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise, “Başkanlık koltukları sizlerin olacak. Bizler geçici olarak oturuyoruz. Projemiz kapsamında dünyanın her tarafından çocuklar gelse, bilim kampüsleri oluştursak, mini parlamentolar yapsak, sorunlarınızı dertlerinizi anlatsanız, spor aktiviteleri yapsak ne güzel olur. Talimatlarınızı not aldık. Hepsini titizlikle yerine getireceğiz. Elimizden geldiğince imkanlarımız dahilinde okullarımızın da ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi. 

ELELE VERELİM

Ziyarete katılan Bayraklı ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Kapsız, okul müdürü Mehmet Ali Çay ve öğretmenlerle de sohbet eden Başkan Sandal, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile ortak işler yapmayı planladıklarını dile getirdi. Sandal, “İhtiyaç sahibi çocukların belirlenmesinde bizim sunabileceğimiz desteklerde dışarıdan alabileceğimiz kaynaklarımızı da çocuklarımıza doğru aktaralım. İçine siyaseti koymadan yavaş yavaş eksiklerimizi giderelim. Hep birlikte yeni bir şeyi başlatabiliriz. İnanıyorum; biz elele verdiğimizde bu sorunların hepsini çözeriz” diye kaydetti. Ziyaret sonrası Başkan Sandal minik Ada'ya dünya küresi ve çeşitli hediyeler verdi.

KONAK ELİZ'E EMANET

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı dolayısıyla koltuğunu Güzelyalı ortaokulu öğrencisi Eliz Öztürk’e emanet etti. Batur, ‘Yarınlarımızı, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ışığında ve izinde yetişen çağdaş nesiller geleceğimizi şekillendirecek. Sizler bizim geleceğimizsiniz’ dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Başkan Batur'un koltuğuna oturan Eliz Öztürk, konu hakkında ilk olarak Başkan Batur'un düşüncelerini almak istediğini söyledi. Batur, 23 Nisan'ın Kurtuluş Savaşı sırasında ülkeyi demokratik kurallarla yönetme anlayışıyla yola çıkılmış en güzel çalışmalardan bir tanesi olduğunu belirterek, 23 Nisan'ın tarihsel önemine değindi. Batur, “23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu. Bu çok önemli bir çalışmaydı. Kurtuluş Savaşı'nın devam ettiği bir süreçte ülkedeki kararların tek kişi olarak değil, milletin seçtiği meclisle yani milletin temsilcileriyle birlikte alma noktasındaki kararlılığı; o günden itibaren ülkede cumhuriyet ve Cumhuriyetin getirdiği demokrasiyi çok önemli. Bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilen gündür. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın kendilerini geliştiren, çağdaş ve donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak bugünün söz sahibi olan bizlerin en önemli görevidir. Dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayram olan 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını coşkuyla kutladığımız bugünde ülkemizin ve tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Sevgi dolu dünyalarıyla tüm çocuklarımızı kucaklıyor ve hepsinin gözlerinden öpüyorum. Gelecek sizsiniz. 23 Nisan Kutlu olsun” dedi.

ÇOCUK DOSTU KONAK

Projelerini Başkan Batur'la paylaşmak istediğini söyleyen Eliz Öztürk bundan böyle hiç bir okulun ve parkın sahipsiz kalmayacağını ifade ederek yapılması gerekenleri sıraladı. ... “Kırık dökük bank, oyuncak istemiyorum. Ağaçlar, yollar tertemiz, bakımlı ve çiçekli olacak. Okullarda spor salonu istiyorum. Bazı okullarda spor salonu yok ya da yetersiz. Biliyorsunuz ki beden eğitimi dersleri çocuklar için çok önemlidir. Yağmurlu havalarda çocuklar beden eğitimi dersine çıkamıyor, bu nedenle spor salonu önemli. Çocukları bilgisayar ve telefon bağımlılığından kurtarmak adına kütüphanen, kültür merkezi gibi projeleri hayata geçirelim, çocuklarımıza okumayı sevdirelim. Kitapların en iyi dost olduğunu onlara anlatmaya çalışalım, her çocuğun eline bir kitap verelim. Araştıralım, çözüm üretelim. Bundan sonra çocuklarımızın ihtiyaçları öncelikli olacak. Konak, çocuk dostu bir ilçe olacak. Bu doğrultuda çalışmanızı istiyorum” dedi ve tüm çocukların Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en coşkulu şekilde kutlamalarını istediğini söyledi.

Minik Başkanın isteklerini dikkatle dinleyen Başkan Batur, özellikle çocukların bilgisayar ve telefondan uzak tutulması ve daha çok kitap okumalarının sağlanması ve sosyal, kültürel ve spor etkinliklerinin artırılması için belediyenin üstüne düşen görevi yapacağını söyledi. Çocuklar için yaz okulları açılacağını belirten Batur, “Çocukların evde yalnız başına kalmasının önlenmesi gerektiğini, çocuklarımızı destekleyen ve geliştiren aktivitelerle buluşturmayı düşünüyorum. Çocuk dostu bir belediye olacağız” dedi.

NARLIDERE'YE “ÇOCUK MECLİSLERİ” 

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulu 1. Sınıf öğrencisi Masal Çakır Nur’a bıraktı. Masal, Narlıdere için Çocuk Meclisleri kurulmasını istedi. Başkan Engin “Koltuklarımız da üzerinde yaşadığımız dünya da aslında sadece bugün değil, her gün çocuklarımızın” dedi.

“ÇOCUK MECLİSLERİ” İSTEDİ

Küçük ‘başkan’ Masal, belediye bürokratlarından belediye çalışmaları ile ilgili bilgi aldı, Başkan Ali Engin ile sohbet etti. Büyük bir mutluluk yaşadığını dile getiren 7 yaşındaki Masal Çakır Nur “Narlıdere’de Çocuk Meclisleri kurulmasını ve her projede çocukların fikirlerinin alınmasını istiyorum. Çocuk işçi çalıştırmanın da engellenmesini istiyorum. Atatürk’ün bize armağan ettiği bu bayramı, sonsuza kadar yaşatacağız. O’na layık çocuklar olarak Cumhuriyetimizi koruyacağımıza söz veriyoruz” dedi.

“ATATÜRK’E MİNNET BORÇLUYUZ”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Bugün makam Masal Çakır Nur’un ve tüm çocukların. Koltuklarımız da üzerinde yaşadığımız dünya da aslında sadece bugün değil, her gün zaten onların. Bunun bilinciyle, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalarak yaşamaya ve çalışmaya devam edeceğiz. Masal’ın talep ettiği Çocuk Meclisleri için hemen çalışmalara başlayacağız. Tüm dünya çocukları için daha güzel ve barış dolu bir dünya temenni ediyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun. Bize bu bayramı hediye eden Ulu Önderimiz Atatürk’e minnet ve şükran borçluyuz” dedi.

Narlıdere’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamındaki resmi törenler ise Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşti. Minik öğrencilerin dans gösterileri, alanı dolduranları mutlu etti.

MENDERES'TE ÇOCUK BAŞKANDAN HAYVANLARLA İLGİLİ TALEP

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Menderes’te de coşkuyla kutlandı. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, koltuğunu dördüncü sınıf öğrencisi Melek Sarıkaya’ya devretti. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. yılı nedeniyle Menderes’te coşku tavan yaptı. Menderes 19 Mayıs Stadı’nda gerçekleşen etkinliklerde, çocukların gösterileri herkes tarafından büyük beğeni topladı. 23 Nisan’ın geleneği olan makamların çocuklara devredilmesi etkinliğinde ise Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar koltuğunu Bulgurca İlkokulu dördüncü sınıf öğrencisi Melek Sarıkaya’ya devretti. 

Menderes Belediye Başkanlığı’nı devralan Melek Sarıkaya, Menderes’te hayvanlara yönelik çalışmalar gerçekleştirilmesi talimatını verdi. Minik başkan sokak hayvanlarının korunması için her türlü çalışmanın yapılması gerektiğini ifade etti. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar da, "Menderes’imizde can dostlarımız için önemli çalışmalara imza atacağız. Çakaltepe Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’mizin sonuna gelindi, yakın zamanda modern tesisimizde can dostlarımızın tüm bakım ve rehabilitasyonları gerçekleştirilecek; ayrıca kuracağımız hayvan ambulansı uygulaması ile sokak hayvanlarımıza anında müdahale ederek onlara yardımcı olacağız. Tüm mahallelerimize yapacağımız hayvan yuvalarımız ile sokak hayvanlarımıza sahip çıkacağız" dedi. 

Belediyedeki etkinliğin ardından Menderes Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine katılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar daha sonra Menderes 19 Mayıs Stadı’nda ki kutlamalara katıldı. Menderesli vatandaşların yoğun katılım gösterdiği etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. 

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayala,r 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yaptığı açıklamada, Menderesli çocukların geleceğine ışık tutacak hizmetleri hayata geçireceklerini kaydederek, "Tüm gayret ve çabamız çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakabilmektir. Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünden hareketle gelecek nesillerimize daha modern bir Menderes bırakmak adına durmadan, yorulmadan çalışacak ve Menderes’imizi çocuklarımızla birlikte geleceğe taşıyacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet, şükran ve rahmetle anıyorum" diye konuştu. 

BAŞKAN İNCE KOLTUĞUNU EGEHAN'A BIRAKTI

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu Egehan Aslan’a bıraktı.

Başkan Mustafa İnce, bayram nedeniyle makamını Hakkı Oğuz Tabaoğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Egehan Aslan’a bıraktı. Güzelbahçe Belediye Başkalık makamına gelen ve görevi devralan Egehan Aslan, belediye çalışmaları hakkında Başkan Mustafa İnce’den bilgi aldı. 

Belediye Başkanı koltuğunda oturan Egehan Aslan yapılması için bazı talimatlar verdi. Egehan, “ Öncelikle bizlere bu günü armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnet ve şükran borçluyuz. Bize bugün koltuğunu veren Mustafa İnce Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bir şehrin geleceği gençler ve çocuklar üzerinden kurulması gerektiği unutulmamalıdır. Bu yüzden eğitim gören çocuklarımıza ve gençlerimize destek verilmelidir. Hakkı Oğuz Tabaoğlu Okulumuz bir dere yatağında üzerinde kurulmuş bu da okulumuzda yaşanacak sel olayında büyük bir felakete yol açabilir bir an önce derenin drenajı yapılması gerekiyor. Yarın basket takımımızın bir maçı olacak arkadaşlarımız için bir servis aracı tahsis edilsin. Sokak hayvanları ile ilgili bir düzenleme yapılsın. Birlikte yaşamayı bilmeliyiz sokak dostlarıyla ama bazıları zarar veriyor onların geçici barına alınmasını istiyorum. Son olarak da okul giriş ve çıkışlarında bir görevlinin trafiği kontrol etmesini istiyoruz. Benim isteklerim bu kadar size ve ekibinize teşekkür ediyorum” dedi.

Verilen talimatları hemen yerine getireceklerini söyleyen Başkan İnce,  “Çok güzel tespitlerde bulundunuz. Okulunuz ile ilgili sorunu biliyoruz. Gereken yapılacaktır. Sokak hayvanları ile ilgili 5199 sayılı yasayı uygulamamız gerekiyor onu uyguluyoruz. Okul önlerinde yaşanan trafik sorunu içinde gereken mercilere bilgi vereceğiz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız yarın bu makamların yeni sahipleri olacak. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere armağan ettiği bu bayramın ve ülkemizin kıymetini iyi bilin. Geleceğimiz teminatı sizlersiniz. İnşallah, bir gün bu koltuğun gerçek sahibi olduğunuzda başarılı çalışmalar yapacaksınız ve ülkemize hizmet edeceksiniz“ dedi.

Resmi törende çocuklar eğlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilk töreni Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk töreninin ardından Güzelbahçe Kaymakamlığı tarafından Amfi Tiyatro’da resmi tören düzenlendi. Okullarda şiir ve kompozisyon dallarında derece alan öğrencilere ödülleri verildi, ardından çeşitli oyunlar ve gösterilerle 23 Nisan coşkusu devam etti.

Güzelbahçe’de 3. Çocuk Şenliği

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nın 99. yılı Güzelbahçe Belediyesi’nin düzenlediği 3. Çocuk Şenliği ile coşkulu bir şekilde kutlandı.

Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde 3. Çocuk Şenliği düzenlendi. Şenlikte çocuklar şişme kaydıraklarda oynadı, dev maskotlarla,  palyaçolar da çocukları eğlendirdi. Bilgince Koleji üçüncü sınıf öğrencileri “Kalinka” dans gösterisi sergiledi. Güzelbahçe Müzik ve Sanat Merkezi Öğretmen Orkestrası ve Z Kuşaği Rock Grubu konser verdi. Güzelbahçe Spor Eğitmeni Esra Roşan "çocuk zumbası’ gösterisi sundu. 

Çocuklar için yapılan eğlencede çeşitli atölyeler düzenlendi. Resim Eğitmeni Hülya Sezgin "Çizgi Roman Kahramanları" atölyesi, makrome eğitmeni Gülay Şengüler "düş kapanı" atölyesi, takı tasarım eğitmeni Feride Bostancı "kendi bilekliğini yap" atölyesi, Güzelbahçe Müzik ve Sanat Merkezi resim eğitmeni ile "23 nisan" resim atölyesi ve ritim eğitmeni Nuran Uzun ile çocuklarla "ritim" atölyesi çalışmaları düzenlendi.

Çocuklar ve ailelerine Tire Süt Kooperatifi ayran, Pınar Süt peynir, Boyozköy Fırını ve Alsancak Dostlar Fırını'ndan sıcak boyoz ve REMAX Yarımada Emlak’tan da tavuk-pilav ikramları yapıldı. Ayrıca çocuklar için ödüllü yarışmalar düzenlendi. Çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Şenliğe katılan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de çocukların bu eğlencesine ortak oldu, çocuklarla bol bol fotoğraf çekildi ve bayramlarını kutladı. 

EVRENSEL ÇOCUK MÜZESİNE ÜCRETSİZ GİRİŞ

KARŞIYAKA Belediye Başkanı Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda makamını Karşıyaka Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Baran Aydeniz'e devretti. Tugay, Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü'ne girişin gün boyunca tüm çocuklar için ücretsiz olduğunu söyledi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, tüm dünya çocuklarının bayramını kutlayarak, "Bugün bizim milli egemenlik günümüz. Devletimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu günü aynı zamanda çocuklarımıza bayram olarak hediye etti. Dünyadaki tek çocuk bayramı bugün. Bununla gurur duyuyoruz. Karşıyakamıza geldikleri ve bu bayramı bizlerle paylaştıkları için tüm konuk çocuklarımıza da çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın arasında gelişen dostlukların, gelecekte dünyamıza barış ve hoşgörü getireceğine inanıyorum" dedi. Makamdaki törenin ardından, Karşıyaka Kaymakamlığı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu ve Şehit Astsubay Hilmi Öz İlkokulu'nda kutlama programı gerçekleştirildi. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü'ne giriş gün boyunca tüm çocuklar için ücretsiz yapıldı ve renkli etkinlikler düzenlendi.