EGE MECLİSİ - Güzelbahçe’ye doğalgaz dağıtımı yapacak hattın ilk kaynağı törenle yapıldı. Bazı siyasi partilerin temsilcilerinin, muhtarların, belediye meclis üyeleriyle, STK temsilcileri ve yurttaşların katıldığı törende konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Tören için AKP İl Başkanı’ndan izin alacak değilim” diye konuştu.

 

Temiz enerji doğalgaz Güzelbahçe’ye geliyor. Bunun için Maltepe Mahallesi’nde iki  Çelebi Mahallesi’nde ise bir noktada doğal gaz boru döşenmesi için kazı çalışmalarına başlandı. Bunun için Maltepe’de doğalgaz borusuna ilk kaynak vurulması için tören düzenlendi. Törene Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmirgaz Genel Müdür Yardımcısı Alim  Karataş, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, MHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kamil Cesur, İYİ Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Nurdan Ermin, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“AKP İL BAŞKANINDAN İZİN  ALACAK DEĞİLİM”

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce,  “Bugün Güzelbahçe’de bir devir değişiyor. Güzelbahçe’de doğalgaz sayesinde yaşam kalitesi bir kat daha artacak. Bizim bu sevincimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ama ne yazık ki bu sevincimize AKP’li vatandaşlarımız ortak olamıyor. Çünkü AKP’nin üst düzey yöneticileri bu törenin yapılmasını içlerine sindiremediler. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bir töreni bile çok gördüler. Kaldı ki tören yapmak veya bilboard asmak için AKP İl Başkanı’ndan izin alacak değilim.Nitekim bu işe siyaset karışmasın diye il başkanlarına değil sadece ilçemizdeki siyasi partilerin başkanlarına, muhtarlara ve STK temsilcilerine bilgi verdim, davette bulundum. Yerel yönetim olarak yapılacak kazı çalışmaları sonucunda yaşanacak olumsuzluklarla biz muhatap olacağız. Yolun tozuna, çukuruna biz katlanacağız. Yeri geldiği zaman İzmirgaz’a biz de destek olacağız, elimizden gelen desteği vereceğiz. Bu nedenle ‘Her şey Türkiye için, her şey İzmir için, her şey Güzelbahçe için’ diyor, doğalgazın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

SEKİZ YILDIR MÜCADELE EDİYORUZ

Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar, “Doğalgazın ilçemize getirilmesi için 8 yıldır mücadele ediyoruz, Doğalgazın ilçemize getirilmesi için 2011 yılında meclis kararı aldık, İmza topladık. 2013 yılında ilçemize doğalgazın getirileceğine ilişkin söz aldık. Ama kısmet bugüneymiş” dedi.  

Konuşmalardan sonra hatta döşenecek doğalgaz borusuna ilk kaynak yapıldı. Ardından törene katılan davetlilere pilav üstü kavurma ikram edildi. (Güzelbahçe Bld. Basın Bürosu)