EGE MECLİSİ - İzmir'in belediye başkanları, Ankara'daki şehit cenazesinde  katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğramasını kınayarak, mesaj yayınladılar.

İşte o mesajlar:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer

"Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyorum. Birbirimize bağlılığımızın demokrasiyle perçinlendiği, şiddet ve kavganın hayatlarımızdan tümüyle silindiği günlere ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız."

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu:

"Bu ülkeyi sürekli olarak ayrıştırmaya ötekileştirmeye ve kaosa sürüklemeye çalışanlar bilmelidir ki halkımız buna müsaade etmeyecektir. Bugünkü cenaze töreninde yaşanan bu olayla Şehidimize de saygısızlık yapılmıştır."

Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz:
“Şehidimize bile saygısızlık yapacak kadar ileriye giden saldırganların Sayın Genel Başkanımızı hedef almış olmaları, bir kaos yaratma, ortalığı karıştırma, teröre yol açma eylemidir. Değerli halkımızın bu tür manipülasyonlar karşısında her zaman olduğu gibi soğukkanlılığını koruyacağına inanıyorum. Şehidimize rahmet, Sayın Genel Başkanımıza da geçmiş olsun diliyorum.”
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran:
“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yapılan saldırıyı kınıyoruz, lanetliyoruz. Bu hain saldırı iktidarın seçim süresince kullandığı öfke dilinin, muhalif kesime yönelik temelsiz terör yakıştırmasının sonucudur. Bu saldırı Türkiye demokrasisini, birlik ve beraberliğimizi, seksen bir milyonun birarada yaşama iradesini hedef alan bir saldırıdır. Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı çamur medyasının şehit cenazesi üzerinden halkımızı provoke etmekten çekinmeyen manşetlerinin sonucudur.”