EGE MECLİSİ - İzmirli sanayiciler yarın (salı) İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi'nde, 4 Nisan Çarşamba Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) ve 9 Nisan Pazartesi ise İzmir Ticaret Odası'da (İTO) meslek komiteleri ve oda meclisi seçimleri için oy kullanacak. Ege İhracatçı Birlikleri'ndeki (EİB) genel kurullar da 13 Nisan ile 30 Nisan tarihleri arasında sürdürülecek. İTB'de dün (pazar) meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimi için 19 meslek komitesinden 537 üye oy kullandı. Tüm komitelere toplamda 127 üye seçilirken kendi komiteleri içinde en çok oy alan 54'ü, İTB meclis üyesi oldu. Yeni oluşan meclis, 6 Nisan'da yapılması planlanan ilk toplantıda yeni dönemin yönetim kurulu ve meclis başkanlığı ile diğer organlar için isimler belirleyecek. Tek liste ile girilen başkanlık yarışında, İzmir'in tek kadın oda başkanı olan Işınsu Kestelli göreve devam edecek.

 

3 ADAY YARIŞACAK

İTO için 9 Nisan Pazartesi günü Fuar İzmir 1 No'lu Hol'de yapılacak seçimlerde, üyeler 79 meslek grubunda, 429 komite üyesi ve 175 meclis üyesi seçecek. İTO'da yönetim kuruluna gelebilmek için 3 liste yarışacak. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın karşısında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski Başkanı Mahmut Özgener ile Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KESİAD) Başkanı, İzmirli iş adamı Zeki Yöndem başkanlığa talip oldu. 64 komitenin bulunduğu EBSO'da oda yönetim kurulu başkanı ile yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birlik Genel Kurulu delegeleri seçimlerinin 11 Nisan Çarşamba günü Cumhuriyet Bulvarı'ndaki oda binasında 09.00 - 13.00 saatleri arasında yapılacağı bildirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın dışında bir başkan adayının bulunmuyor. 1994 yılından bu yana meclis üyesi olduğu EBSO'da 6 yıl yönetim kurulu üyeliği ve 2005-2008 döneminde meclis başkanlığı yapan Yorgancılar, 2009'dan bu yana yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürüyor.

 

EİB'DE SEÇİM TAKVİMİ

DTO İzmir Şubesi'nde meclis üyeliği seçimleri 3 Nisan Salı günü yapılırken EİB'de ise birlik genel kurulları 13 Nisan Cuma günü Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ile başlayacak. 18 Nisan'da Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, 20 Nisan'da Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, 24 Nisan'da Ege Demir-Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, 25 Nisan'da Ege Tütün İhracatçıları Birliği, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 26 Nisan'da Ege Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği, 28 Nisan'da Ege Maden İhracatçıları Birliği, 30 Nisan'da Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği seçimleri gerçekleştirilecek. (Nevra UÇKAÇ/DHA)