İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) üyeleri, eşleri ile birlikte Güney Amerika ülkelerine çıkarma yaptılar. 50 kişilik bir ekiple Arjantin, Brezilya ve Şili ülkelerini içine alan gezide, İZSİAD üyeleri eşleri ile birlikte yeni ülkelerini keşfetmenin heyecanını yaşarken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü de unutmadılar. Şili’nin başkenti Santiago’da bulunan Atatürk Rölyefini de ziyaret eden İZSİAD kafilesi, duygu dolu anlar yaşadı.

İZSİAD üyeleri, İZSİAİD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ile İZSİAD Başkan Yardımcısı Ali Talak’ın da katıldığı 10 günlük seyahatte Güney Amerika’nın güzelliklerini keşfettiler. İZSİAD olarak belirli dönemlerde Türkiye ve Dünya’nın farklı noktalarına bu tür geziler düzenlediklerini belirten İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, bu gezilerde birbirlerini daha yakından tanıdıklarını ve gittikleri yerlerin tarihi ve doğal güzelliklerini, insanlarını yakından tanıma imkanı bulduklarını söyledi. Küçükkurt,  bu  tür gezilerin işlerini geliştirmek isteyen üyeleri içinde o yerlerin potansiyelini kendi gözleri ile görme fırsatı sunduğunu kaydetti.

Küçükkurt: “Atatürk’ün değerini tüm dünya biliyor”
Şili’nin başkenti Santiago’da bulunan Atatürk rölyefini de ziyaret ettiklerini anlatan Küçükkurt, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün değerini ve büyüklüğünü tüm Dünya kabul etmiş durumda. Türkiye’den bu kadar uzakta böyle bir anıt ile karşılaşmak hepimizi çok duygulandırdı ve gururlandırdı” diye konuştu.

Atatürk rölyefinde yazan metnin Türkçesi ise şöyle:
“Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ülkesinin fedakar ve sadık hizmetkarı, benzeri olmayan,  insanlık idealinin canlı örneği.. Bütün hayatını Türk Milletine adamış, milletine kendi ruhunu, ateşini vermiştir. Hatırası ve fikirleri, milletinin ruhunu ateşli tutan, sönmez bir meşale olarak yaşamaktadır”