Türkiye’de bir işveren örgütünün düzenlediği; iş sağlığı ve güvenliğinin (İSG) gündeme taşındığı ilk ve tek İSG Zirvesi ve Fuarı 5’inci kez gerçekleştirilecek 

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) 5’inci Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ve Fuarı, 11-13 Ekim tarihleri arasında Bayraklı Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenecek. Türkiye’nin dört bir yanından yerli ve yabancı kurumsal firmaların sahipleri, yöneticileri ve temsilcileri, kamu yöneticileri, İSG uzmanları, işyeri hekimleri ve hemşireleri, akademisyenler ile konuya ilgi duyan tüm kesimler bir kez daha İzmir’de buluşacak. Yapılacak çalıştay ve oturumlarda örnek İSG uygulamaları, bilgiler ve deneyimler paylaşılacak; gelişmeler, yenilikler, doğrular ve yanlışlar konuşulacak. Zirveye paralel olarak düzenlenecek fuarda ise sektörün farklı alanlarından firmalar, ürünlerini ve hizmetlerini sergileyecek. 

Yüzde 98’i önlenebilir

İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, iş sağlığı ve güvenliğinin dört yıldır en güçlü şekilde İzmir’de konuşulduğunu, bu sayede toplumda İSG bilincinin artmasına ciddi katkı yapıldığını vurguladı. Her yıl kamuoyunun tanıdığı, sevdiği ünlü isimleri de farkındalık yaratma adına davet ettiklerini, bu yıl da benzer uygulamanın devam edeceğini belirten Küçükkurt, “Hazırlık çalışmalarımıza hız verdik. Detayları duyuracağız. Ana hedefimiz, iş kazalarının ve meslek hastalıklarının en aza düşmesi; mümkünse hiç olmaması. Bu doğrultuda elimizi taşın altına koyuyoruz. Her yıl binlerce insanımızı iş kazalarından kaybetmemiz, çok daha fazlasının yaralanması ve sakat kalması, ülkemizin bu alanda ne yazık ki Avrupa lideri olması hem çok üzüyor hem de utandırıyor. Oysa İSG önlemlerini eksiksiz uygulayabilsek, iş kazalarının yüzde 98’ini önlememiz mümkün. İZSİAD olarak bunun için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Zirve ve fuara ilişkin ayrıntılı bilgilere www.izmirisgzirve.com internet adresinden ulaşılabileceğini de kaydeden Küçükkurt, sözlerini, başta İSG uzmanları ve firmaları olmak üzere konunun tüm taraflarını 5. İzmir İSG Zirvesi ve Fuarı’na davet ederek bitirdi. (İZSİAD Basın Bürosu)