EGE MECLİSİ - Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, dört yıldır Cumhuriyet bayramlarında düzenledikleri etkinliklerde Atatürk’e ve Cumhuriyet’e nasıl sahip çıkıldığını dosta, düşmana gösterdiklerini belirterek, “Cumhuriyet Bayramlarımızı halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklere dönüştürdük. O gün orada her görüşten ve etnik yapıdan vatandaşımız vardı. Cumhuriyet ve Atatürk hepimizi ortak bir noktada bir kez daha bir araya getirdi. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, dört yıldır Cumhuriyet bayramlarında düzenledikleri etkinliklerde Atatürk’e ve Cumhuriyet’e nasıl sahip çıkıldığını dosta, düşmana gösterdiklerini belirterek, “Cumhuriyet Bayramlarımızı halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklere dönüştürdük. O gün orada her görüşten ve etnik yapıdan vatandaşımız vardı. Cumhuriyet ve Atatürk hepimizi ortak bir noktada bir kez daha bir araya getirdi. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Bayraklı Belediyesi geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Bayramı’nda muhteşem bir etkinlik düzenledi. Farklı yaş gruplarından 4 bin kişi saatler 19.23’ü gösterdiğinde Smyrna Meydanı’nda aynı anda zeybek oynadı ardından da Atatürk’ün renkli kalpaklı portresini oluşturdu. İzleyenlerin tüylerini diken diken eden bu görüntü hafızalara kazınırken, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

 

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıktıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Halkımızın hislerine hitap etmek istedik. Bunu da başardık. Hedefimize ulaştık. Cumhuriyet Bayramlarını halkın geniş katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklere dönüştürdük. 2014’ten bu yana farklı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Her biri büyük ses getirdi. Bu da ülkemizde bayramlarımızın daha görkemli kutlanmasına neden oldu.

Diğer iller de benzer etkinlikler yapılmaya başlandı. O gün alanda her görüşten ve kökenden insan vardı. Atatürk’e bu kadar saldırı olduğu bir dönemde, Atatürkçü değerleri öne çıkarmak çok önemli. Biz de bunu yaptık. Bayraklı’nın cumhuriyete nasıl sahip çıktığını bir kez daha gösterdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İzmir’in her yerinden katılım oldu. Kent dışından etkinliğimizi izlemeye gelenler oldu” dedi.

 

ÇALIŞMALAR 3 AY ÖNCE BAŞLADI

Karabağ, son etkinliğin çalışmalarının yaklaşık 3 ay öncesinde başladığını hatırlatarak, “İlk önce 3 bin kişiyle etkinliğimiz gerçekleştireceğimizi açıkladık. Ancak başvuru o kadar çok oldu ki sayıyı 4 bine çıkarmak zorunda kaldık. 24 mahallemizde 27 semt merkezimiz var. Dershanemiz, kız yurdumuz, spor okullarımız var. Biz de insan malzemesi mevcut ve onları çalıştırabileceğimiz bir ortam yarattık. Türkiye’mizi, bayrağımızı, cumhuriyetimizi, Atatürk’ümüzü seviyoruz. Türkiye’de ne varsa oynayanların içerisinde, oluşturduğumuz Atatürk’ün renkli kalpaklı portresinde o vardı” dedi. 

 

GENİŞ YANKI BULDU!

Öte yandan 4 bin kişinin zeybek oynayıp Atatürk’ün portresinin oluşturduğu etkinlik 22 ulusal televizyon kanalının farklı yayın saatlerinde defalarca haber oldu. Ulusal ve yerel gazeteler birinci sayfalarından habere geniş yer verdi. 10 binlerce sosyal medya kullanıcısı haberin görüntü ve fotoğraflarını paylaştı. Bunlar milyonlarca kişi tarafından takip edildi.  

 

2014’TEN BU YANA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER!

Bayraklı Belediyesi Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümünü yine muhteşem bir etkinlikle kutlamıştı. 1923 kişi zeybek oynamış ve 1923 rakamını oluşturmuştu. 23 Nisan’da Atatürk’ün çocukları, ‘Atam İzindeyiz’ yazmıştı. 19 Mayıs’ta ise Atatürk’ün yolunda emin adımlarla yürüyen gençler kanolarla denizde 1919 rakamını oluşturmuştu. Cumhuriyetin 92. yıl dönümünde ise 2015 kişi zeybek oynamış, ardından da ay yıldızlı dev Türk Bayrağı figürü oluşturmuştu. 2016’da ise 2123 kişi zeybek oynamış, Türkiye haritasını oluşturmuştu.