EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihin en büyük toplu taşıma yatırımlarından biri olarak hayata geçirdiği Tram İzmir’in bir hafta önce ön işletime başlayan Karşıyaka bölümünde yolcu sayısı 100 bine ulaştı.İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihinin büyük toplu taşıma yatırımlarından biri olarak hayata geçirdiği Tram İzmir’in Karşıyaka bölümü, 11 Nisan Salı günü ön işletmeye başladı. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun kurmayları ile birlikte yolcu gibi binerek açılışını yaptığı Karşıyaka hattında ön işletme, 06:00 ile 24:00 saatleri arasında ücretsiz olarak yapılıyor. Yaklaşık iki ay sürecek ön işletme boyunca 20 dakikada bir sefer yapacak Karşıyaka Tramvayı’nı bir haftada yaklaşık 100 bin yolcu kullandı.

ÜST DÜZEY KONFOR SAĞLADI

Günde ortalama 15 bin yolcunun taşındığı Karşıyaka Tramvayı, normal işletme düzeninde sefer sıklığını artıracak ve yolcu sayısı da katlanarak büyüyecek. Tramvay, sunduğu üst düzey konforuyla herkesin büyük beğeni ve sempatisini kazandı, caddelerde bir çok insan fotoğraf ve video çekmek için adeta birbiriyle yarışmaya başladı. Günün hemen her saati yüksek doluluk oranına ulaşan Karşıyaka Tramvayı’nın özellikle gece 20:00-22:00 saatlerin arasında ise en yoğun rakamlara ulaştığı gözlendi.

GÖZÜNÜZ TRAMVAYDA OLSUN

Bir haftadır devam eden değerlendirmelerde Karşıyaka halkının tramvaya çok çabuk uyum sağladığı da ortaya çıktı. Yayalar ve araçların, kurallara uymak için üst düzey özen gösterdiği gözlemlendi, özellikle motorlu araç kullanıcılarının uyarı levhalarına riayet etmesi büyük memnuniyet yarattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu sürecin daha da kısalması amacıyla “Gözünüz Tramvayda Olsun” isimli bilgilendirme çalışmalarına da başladı.

450 MİLYON TL’LİK PROJE

14 duraklı, 8.8 kilometrelik Karşıyaka hattından sonra, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği Konak hattı işletime açılacak. 12,8 kilometrelik 20 duraklı Konak hattının devreye girmesiyle birlikte 450 milyon TL’lik dev proje başarıyla tamamlanmış olacak. Diğer yandan İzmir’deki raylı sistem ağı, tramvay hatlarının etlenmesiyle birlikte 150 kilometrenin üzerine çıkmış oluyor, böylelikle İzmir kent içi toplu taşımacılığında yepyeni bir dönem başlıyor.