Tüm renkler istinasız güzeldir. Bazı renkler ise kişi özelinde vazgeçilmezdir. Hayatımıza aldığımız renkleri yaşam parçamız olarak birçok yerde kullanırız. Öyle ki tuttuğumuz takımın rengi ve giydiğimiz giysilerin renkleri bizim için büyük önem taşır. Ben bugün size kırmızı yolculuğuna çıkarmak istiyorum. Renklerin en baskın, en hakim olanı. Hani derler ya; "Kırmızı olsun, 5 lira fazla olsun". Ben kırmızının sağlık boyutuyla ilgili küçük notlar düşmek istiyorum. Konumuz kırmızı meyveler. Özellikle de kırmızı meyvelerin sağlığımıza olan olumlu etkileri üzerinde paylaşımda bulunmak istiyorum. Hepimizin favori meyveleri vardır. Herkesin damak zevkine göre seçtiği bir meyveyi diğerlerine göre sofrasında daha fazla yer verir. Kış aylarının yaklaştığı şu günlerde bağışıklık açısından meyvelerin özellikle de kırmızı meyvelerin önemi daha çok ortaya çıkıyor. Tavsiyem bu kış dönemimde eğer hayatınızda yoksa daha fazla kırmızı meyve tüketmeye bakın. Sağlığınızda yarattığı olumlu farkı zaman içinde gözlemleyeceksiniz. Kırmızı renk enerjiyi temsil ediyor. Meyveler kırmızı rengini likopen ve antosiyanin denilen maddelerden alıyor. Likopenin en büyük özelliği kansere karşı çok etkin bir silah olması.  

SAĞLIK DEPOSU KIRMIZI MEYVELER 
Kırmızı meyveler tam bir antioksidan deposu durumunda. Antioksidan, kalp sağlığını korumada bire bir. Kırmızı meyveler, yüksek su oranı nedeniyle şeker ve kalori bakımından diğer meyvelere göre daha avantajlı. Yüksek lif zengini olan kırmızı meyveler, tok tutarak yemek yeme isteğini kırmada büyük fayda sağlıyor. Kırmızı meyvelerin yaptığı diğer önemli bir katkı beyin sağlığı üzerinde. İçerdiği polifenoller nedeniyle Alzheimer hastalığına önleyici özelliğe sahipler. Kırmızı meyveler tam bir kanser savaşçısı. Domates ve karpuz gibi likopen içeren meyveler özellikle prostat kanserine karşı iyi geliyor. Tavsiyem, özellikle ara öğünlerde bur kış kırmızı meyve tüketmeniz. Özellikle de nar.  

Son cümle: "Her şeyin başı sağlık. Sağlık satın alınmıyor. Ama sağlıklı yaşamak pekala çok mümkün. Kırmızı iyidir. Tüketelim..."