İZMİR'de faaliyet gösteren Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK), Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Merkezi'nde tedavi gören onkoloji hastası çocuklar, aileleri ve sağlık çalışanları ile birlikte erken bayram kutlaması yaptı. Ailelerin de yüzünü gülümseten kutlamada, palyaço ile eğlenen çocuklar farklı oyuncaklardan oluşan hediyelerini alarak bayram sevincini yaşadı.

KİTVAK, her yıl olduğu gibi bu sene de Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Merkezi'nde tedavi gören onkoloji hastası çocuklar için Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama düzenledi. Merkezde kaldıkları odalardan aileleri ile birlikte kutlama salonuna gelen çocuklar, organizasyona özel çağırılan 'Korsan Tako Palyaço'nun şakaları ile neşelendi. Palyaçonun yaptığı sosis balonlarla oyunlar oynayıp dans eden çocukların yüzlerinden gülücük eksik olmadı. Ailelerin de yüzünü güldüren kutlamada bayram pastasını kesen KİTVAK yönetim kurulu üyeleri, çocukların her birine çeşit çeşit hediyeler dağıttı. Hasta odalarından ancak özel günlerde çıkabilen çocuklar, bu bayram öncesinde de aldıkları hediyeleri açarken heyecanlanarak, keyif dolu anlar geçirdi.

Çocuklarla beraber bayram neşesini yaşayan KİTVAK Yönetim Kurulu Başkan Vekili İklil Ulueren, "Çocuklarımızın mutlu olması, yüzlerinin ve gözlerinin parlaması bizim için çok önemli. Bütün çabamız onları mutlu etmek ve onlara sağlık kazandırmak için. Bu hastane onlara sağlık verebilmek, bu gibi aktivitelerle onlara mutluluk verebilmek için yapıldı. Bayram öncesi de onların bayram coşkusunu hissedebilmelerini istedik. Yakın bir gelecekte dördüncü projemizi açıklayacağız. O da yine çocuklarımız adına Türkiye genelinde bir ilk olacak. Mutluluk verici bir proje olacak. Bu projenin hayata geçmesi için de yine bağışçılarımızın ve hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalar destekle, gönüllülükle ve el ele vermek ile oluyor. Hepsini sevgiyle, çok içten ve kalpten yapıyoruz" diye konuştu. (Melis KARAKUZULU/DHA)