9 gün olarak belirlenen Kurban Bayramı tatilinde yine yollarda çok sayıda kaza meydana geldi. Kurban Bayramı tatilinin ilk dört gününde Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarında 69 vatandaş hayatını kaybetti. 406 kişi ise bu kazalarda yaralandı.Kurban Bayramı tatilinin dördüncü gününde yurdun çeşitli illerinde meydana gelen trafik kazalarında 7 kişi yaşamını yitirdi, 96 kişi yaralandı. 

Böylece yollarda trafik yoğunluğunun başladığı 17 Ağustos Cuma günü mesai bitiminden Kurban Bayramı tatilinin dördüncü günü saat 17.00’ye kadar yurt genelinde şehirler arası ve şehir içi yollar ile kırsal yerleşim  birimlerinde meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 69’a, yaralananların sayısı 406’ya yükseldi.Tatile giderken

Çorum’un Sungurlu ilçesinde Mücahit Keyvan’ın (31) kullandığı otomobil, Sungurlu-Kırıkkale karayolunun 13’üncü kilometresinde sazlık alana devrildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada sürücü ile aynı araçtaki Seyhan (34), Muhammed Furkan (10), Meral (40), Buğra Efe (4), Melisa (3), Özlem (27) ve Nisa Keyvan (8) yaralandı. Yaralılardan Seyhan ve Muhammed Furkan Keyvan, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Keyvan ailesinin, bayram tatili için Ankara’dan Sungurlu’ya bağlı Arıcı köyüne gittikleri öğrenildi.

Motor fırladı

Çorum’da önceki gece kontrolden çıkıp önce reklam panosuna, ardından da ağaçlara çarpan otomobilin sürücüsü Ömer Karaduman (31) öldü. Kazada, çarpmanın şiddetiyle yaklaşık 50 metre uzağa fırlayıp alev alan aracın motoru, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Hatalı sollama 

Tunceli-Ovacık Karayolu’nda dün saat 11.00 sıralarında, Ali Güçlü yönetimindeki otomobil, Mehmet Demir yönetimindeki otomobil ile çarpıştı. Hatalı sollama sonucu meydana geldiği iddia edilen kazada, Lütfiye Demir (61) olay yerinde yaşamını yitirirken, araçlarda bulunan 2’si çocuk, 7 kişi yaralandı.(DHA)