EGE MECLİSİ - Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, sosyal medya hesabı Facebook'tan yaptığı açıklamada, FETÖ'nün sadece terör örgütü değil, aynı zamanda casusluk örgütü olduğunu söyleyip, örgütün yeni isminin Fetullahçı Casusluk ve Terör Örgütü (FECTÖ) olduğunu ifade etti. 

Manisa'da Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, sosyal medya hesabından FETÖ/PDY hakkında dikkat çeken paylaşım yaptı. Başsavcı Şimşek, paylaşım yaptığı yazısında Türkçe olimpiyatlarından ve FETÖ'nün yurtdışındaki okullarından bahsetti. Şimşek, FETÖ'nün sadece terör değil, casusluk ve terör örgütü olduğunu yazdı. Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek'in paylaşımı şöyle: 

"90'lı yıllarda Fetullah Gülen'in yurt dışında açtığı ve Türk Okulları ismini verdiği eğitim kurumlarının adını ilk duyduğumuzda ne olduğunu hepimiz büyük bir merak içerisinde takip etmeye başlamıştık. Sahi Türkiye'de birçok il, ilçe ve köyde okula ihtiyaç var iken hayırsever cemaat lideri dünyanın öbür ucundaki ülkelerde bu okulları hangi ihtiyacı karşılamak için yapıyordu. Konu eğitim olunca hepimizin ilk önce takdirini alan sonrada Türkçe Olimpiyatları ile tavan yapan teveccüh, hain örgütün nasıl sinsice yönetildiği ve algı oluşturulduğunun o yıllarda hiç birimiz farkına varamadık. 28 Şubat sürecinde Milli Güvenlik Kurulunun, doğru teşhis ancak yanlış uygulamaları kurt ile kuzuyu birbirine karıştırması bu örgütün bir nevi nefes almasına da sebebiyet verdi. O tarihte yurt dışı okulları ile verilen mücadelede tam yol kat edilecekken dönemin Başbakanı, yurt dışındaki bu casusluk yuvalarına götürülmüş, güzel bir ağırlama ve uğurlamadan sonra Türkiye'ye geldiğinde, bana kimse bu eğitim yuvaları için kötü laf ettirtemez diyerek son noktayı koymuştu. Bu çıkış cemaatin yurtdışı okullarının kurtuluşu olmuştu. Sonraki yıllarda nemi oldu, hepinizin malumu sadece günaydın, iyi günler kelimeleriyle İstiklal Marşı ve öğretilen bir şarkının dışında tek kelime Türkçe bilmeyen okul çocukları, memlekete getiriliyor çok güzel bir şovla dönemin cemaat destekçisi bürokratların ve siyasetçilerinin huzurunda ellerde mendiller ağlaşa ağlaşa bu Türkçe Olimpiyatı denilen tiyatrolarda tanıtıma sunuluyordu. İtiraz edenler de eğitim ya da Türk düşmanı ilan ediliyordu"

BAZI ÜLKELER KOLLADI VURGUSU

Bazı devletlerin bu okulları eğitime kapattığını ancak ABD, İngiltere ve İsrail tarafından bu okulların kollandığını ileri süren Başsavcı Şimşek, "Bazı devletler buraların ülkelerinde açılan eğitim yuvası görünümlü ajan yuvası olduğunu anlayıp, okulları birer ikişer kapatmaya başladılar. Zira başta ABD olmak üzere uluslararası arenada istihbarat ağı güçlü olan Almanya, İngiltere ve İsrail gibi devletlerde amaçlarına hizmet ettiği için bu casusluk yuvalarını kolluyor ve kullanıyorlardı. Bu okullara kimin girip çıktığı oralarda hangi faaliyetlerin yürütüldüğü ile ilgili devletimizin istihbaratının hiç bir çalışma yapmadığı önce 17 Aralık, sonra da 15 Temmuz da net bir şekilde anlaşıldı. Bugün görünen şu ki 'ben dünyayı yönetmeye talibim, Türkiye bana küçük gelir' diyen hainin asıl amacı uluslararası casusluk birimlerine hizmettir ve yıllardır onlar tarafından ülkemiz aleyhine bir tetikçi olarak kullanılmaktadır. Konuya bu pencereden bakar ve teşhis koyarsak daha doğru adımlarla yol kat edeceğimize inanıyorum" dedi.

Yazısının sonuna not düşen Başsavcı Şimşek, örgütün adının artık FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) değil, FECTÖ (Fethullahçı Casusluk ve Terör Örgütü) olduğunu ifade etti. (DHA)